Promovam idei - primim experienta



În perioada 29-31 octombrie în Chișinău a avut loc pentru prima data  Festivalul Internațional „Civic Fest 2013: Moldova pentru cetăţeni" care a avut un impact pozitiv asupra organizațiilor nonguvernamentale din țară, dar și pentru întreaga societate.


загруженноеNu doar atmosfera caldă și prietenoasă a ajutat la integrarea participanților, dar și îndemnul persoanelor  publice care au participat la eveniment.  La deschiderea oficială au fost prezenți  liderii politici, printre care și președintele Nicolae Timofti, care a rămas plăcut impresionat de organizarea și scopul evenimentului.

Civic Fest a prezentat cele mai reuşite proiecte ale societăţii civile cu scopul de a promovarea activitatea acestora și de a-i motiva și pe ceilalți să le urmeze. A fost prezentă câte  o persoană din fiecare ONG care a prezentat programul acestuia în ultimul an, s-a vorbit despre reușite și obiectivele realizate.

Anastasia Volimbovschi, asistentă de proiect, informează că pentru organizare s-au implicat un număr mare de voluntari și persoane publice iar așteptarile au fost pe măsură. Evenimentul a contribuit la socializarea și schimb de bune practici.

Evenimentul a constituit trei teme majore dezvoltate pe parcursul a trei zile.
Prima temă,  Cultura și mass-media în Moldova - o nouă abordare, a adunat în jur de 60 de ONG-uri pentru un schimb de idei şi experienţă cu colegii din ţară şi străinătate.

Justiția și transformările sociale - cum pot ONG-urile susține schimbările democratice și sociale din Moldova, fiind prezente 40 de ONG
Antreprenoriatul social - incluziune socială și dezvoltarea comunităților pezentată de 60 de ONG

Nadia Darie, moderator, a prezentat una din temele discutate-n cadrul zilei a doua

Mi-a plăcut mult mai cu seamă ca moderator, am fost împuternicită să fiu responsabilă de sesiunea mea totalmente, lucru care m-a bucurat. Am văzut și lume interesată de prezentări și activă la discuții, se vede că au fost aduși vorbitori buni , iar cei prezenti în sală au venit pentru aces lucru. Apreciez mult acțiunile civice ale tuturor participanților, implicarea lor și exemplul pe care îl dau comunității prin tot ceea ce fac ei.

Civic Fest se află la  prima ediție, însă organizatorii speră să se întâlnească în aceeași componență şi anul viitor.