Prima ediţie AIS Game îşi premiază cîştigătorul



În această săptămînă,Academia Ideilor de Afaceri a dat start şirului de proiecte ce au drept scop să dezvolte spiritul antreprenorial din Moldova.Astfel, pe data de 16 octombrie, 12  participanţi  au ieşit pe „cîmpul de luptă” din lumea afacerilor şi s-au lansat în prima ediţie a activităţii de simulare economică - AIS Game. 

Menite să stimuleze şi să dezvolte abilităţile practice ale persoanelor interesate de mediul economic, activitățile Academiei Ideilor de Afaceri vin să consolideze experienţa fiecărui participant,oferindu-i cunoştinţe temeinice despre realitatea economică,studiată ani de-a rîndul în universităţi.Conform acestui concept,activitatea de simulare economică,AIS Game a testat serios pe fiecare dintre participanţi cu  provocări reale. Participanții  la activitate au fost în rol de investitori și administratori de afaceri și de deciziile lor au depins modul în care „economia” a „crescut” sau a„scăzut”. 
16102013 evolutia companiilor de top

În decursul  celor 4 etape de concurs, a fost înregistrată o evoluţie economică dinamică,care într-un final a demonstrat abilităţile fiecărui participant. După prima rundă, s-a înregistrat o scădere cu 19%, după care a urmat o creștere minoră de 2%. Ultimele două runde însă au demonstrat abilități extraordinare a participanților ce au reușit creșteri foarte mari, în final, economia înregistrând +29%, per total.Abilul şi norocosul cîştigător al ediţiei I a fost cel care a avut cea mai bună strategie - Dorin Codreanu,care cu o investiție de 75 de lei a reușit să câștige de 5.5 ori mai mult, adică 410 lei. Alți 90 lei au fost împărțiți între alți 5 acționari minoritari în compania câștigătoare.

În acest context, în săptămînile ce urmează vor avea loc încă 9 alte activităţi de acest gen. Pe 14 decembrie vom avea o ediţie specială, unde marele premiu va fi de 7500 lei. Pentru cei care nu sunt încă siguri şi vor să observe mai întîi desfăşurarea evenimentului,sunt invitaţi în calitate de spectatori.

 

Înscrie-te ACUM la activitățile proiectului: www.tinyurl.com/aisgame (locuri limitate)

Nu uita! Pe 23 octombrie 2013 te poți înscrie la cea de-a doua activitate AI$ Game cu 25% reducere dacă introduci codul ILIKEAI$. Alte prodorinmoții valabile pentru AI$ Game:

Dacă înscrii un/o coleg(ă)/cunoscut(ă) - reducere 10% pentru ambii la toate evenimentele selectate.
Dacă înscrii două sau mai multe persoane suplimentar - reducere 15% pentru toate persoanele.

Reducerile nu se cumulează, dar se aplică cea mai mare reducere.

Proiectul Academia Ideilor de Afaceri este implementat de către Asociația Obștească Institutul IDEA. Ultimul eveniment organizat de noi a fost Cupa IDEA la fotbal, ce a adunat 27 de echipe amatori și sute de jucători și specatori. Detalii despre acest proiect aici: www.facebook.com/cupaidea . Pagina noastră web este www.institutulidea.org (în prezent - în reparație)

Pentru alte detalii, contactați-ne pe adresa: academia.ideilor@gmail.com