O INTRUNIRE ORGANIZATA DE CATRE O ASOCIATIE OBSTEASCA A FOST PERTURBATA DE CATRE ORGANELE DE POLITIE



Asociatia obsteasca "Salvgardare" acuza organele de politie de perturbarea unei intruniri publice a pensionarilor. Mai multi batrani s-au adunat marti, 13 mai, in Piata Marii Adunari Nationale pentru a-si spune pasul, dar au ramas fara megafoane si pancarte cu ajutorul carora sperau sa atraga atentia opiniei publice, transmite Info-Prim Neo.

Directorul asociatiei, Maia Laguta, care si-a asumat organizarea evenimentului, a declarat ca buna desfasurarea a adunarii a fost compromisa din start. Cu doar cateva minute inainte de inceperea intrunirii organele de politie au interzis reprezentantilor asociatiei sa foloseasca amplificatoare de sunet pentru transmiterea mesajelor. Soferul masinii in care se afla tehnica necesara a fost somat sa nu o descarce. Astfel, potrivit sursei citate, asistam la o noua incalcare a legii privind libera intrunire si libera exprimare, recent intrata in vigoare.

Pensionarii s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale pentru a vorbi despre problemele carora trebuie sa le faca fata zi de zi. Batranii s-au declarat revoltati de micimea pensiei care nu le permite sa acoperire cheltuielile pe care le au. Protestatarii au cerut ca pensiile si compensatiile sa fie marite, iar platile pentru intretinere sa fie micsorate. De asemenea, batranii invinuiesc conducerea de inselaciune si de folosire abuziva a imobilelor ca rezultat al privatizarii contra bonuri patrimoniale. Pana in prezent blocurile privatizate nu sunt trecute la balanta asociatiilor care le-au privatizat, iar din aceasta cauza se isca o multitudine de probleme privind incheierea contractelor cu furnizorii de servicii.

Maia Laguta sustine ca scopul organizarii intrunirii este de a opri ilegalitatile si reformele inadecvate ce tin de spatiul locativ. Totodata, ea spune ca, in prezent, tarifele pentru toate tipurile de servicii prestate de catre furnizori sunt calculate si stabilite in mod eronat.

Organizatia Obsteasca „Salvgardare" a fost infiintata in 2005 si are ca scop apararea drepturilor consumatorilor.

 

Info-Prim Neo