Experienta noua la un Training Course in York, Anglia



1376207 676317545714710 526851725 nAliona Afanase  si Silvia Dilipovici, participantii organizatiei noastre  Centrul pentru Dezvoltarea Relatiilor Internationale din  Causeni, Republica Moldova a participat activ, în perioada 29 septembrie – 5 octombrie, 2013 într-un proiect Tineri în Acțiune (Youth in Action) ce s-a desfașurat în localitatea York din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Proiectul LICK – Capacity Building for those working in Migration & Employability – 3.1 a avut drept scop dezvoltarea cunostintelor si abilitătilor participantilor privind conceptul de migratie sI de dezvoltare a capacităților în cadrul procesului de angajare în câmpul muncii. Pornind de la definirea viziunilor asupra procesului de migrare, participanții au avut posibilitatea să dezbată și să analizeze tematică propusă în cadrul diverselor activități propuse și aplicînd instrumente de comunicare moderne.

La fel printre sarcinile proiectului, au fost incluse discuții privind factorii care generează procese de emigrare și imigrare, fiind aduse numeroase exemple privind practicile din Republica Moldova,precum și soluții de remediere a situației actuale.

1395002 676318379047960 1812331559 nUn alt aspect încurajat de actvitățile proiectului, a fost dezvoltarea activităților în grup prin divizarea grupului de participanți pe echipe și desfășurarea activităților de teambuilding care au scos în evidența importanța procesului de comunicare în vederea integrării într-o nouă societate.

Totodată, proiectul s-a axat și pe dezvoltarea abilităților lingvistice ale participanților, creînd un mediu propice pentru punerea în aplicare imediată a definițiilor proaspăt însușite și a tehnicilor asimilate.

Această experiență a fost una plină de informații utile datorită formatorilor internaționali de la Wild Cherry Ltd care au reușit într-un termen restrâns să dezbată un subiect amplu și complex, iar participanții sunt gata să aplice în practică toate cele învățate.