Festivalul Etniilor la Cahul




300913-2La data de 22 septembrie „Ograda Noastra” ONG a participat la cea de-a 13-a ediție a Festivalului anual a etniilor din orașul Cahul.
La festival au participat reprezentanți ai etniilor evreiești, rome, ruse, bulgare și cehe. Evenimentul s-a desfășurat în Piața Horelor din orașul Cahul, fiecare dintre etnii prezentînd cîte un număr artistic, expoziție și masa tradițională specifică.

Deoarece societatea noastră este diversă, Festivalul etniilor a reunit la un loc mai multe etnii din raion, pentru a pune accent pe prietenie, bună înțelegere și pace între națiuni, existente în Republica Moldova.

Fiind deja o tradiție pentru „Ograda Noastra” să susțină Festivalul etniilor, pentru a promova cultura și tradițiile etniei rome, precum și să promoveze dialogul constructiv interetnic, cooperării interculturale și acțiunilor în vederea promovarii unei imagini pozitive a statului nostru, Republica Moldova.

Deasemenena, în cadrul festivalului „Ograda Noastra” a găsit momentul potrivit pentru a promova imaginea pozitivă a cetățenilor de proveniență romă și implicării active în societate. Asa dar, oaspeților festivalului le-au fost prezentate istorii de succes din cele 6 localități ale Republicii moldova în care a fost desfășurată campaniei „Acționez pentru că îmi pasă”.

La finalul evenimentului Administrația Publică Locală au venit cu mulțumiri în adresa partenerilor, felicitări și diplome de onoare pentru participare în cadrul festivalului.