"A mic" la 20 de ani



Vineri, 27 septembrie, în incinta teatrului ,,Licurici” din Chișinău a avut loc o mare sărbătoare- revista ,,a mic”  a marcat 20 de ani de existență.

Zâmbetele și veselia micuților au transformat mica sala în lumea copilăriei, iar muzica, dansul și poezia au fost nelipsite. Cititorii revistei au ținut să ureze felicitări echipei redacționale și să menționeze cât de multe cunoștințe au preluat din paginile ,,a mic” –ului.

IMG 20130927 154608

Timp de 20 de ani fondatorii acestei reviste, Alexadrina și Alexandru Rusu au muncit pentru a dărui cititorilor cele mai valoroase cunoștințe și pentru ca ,,a mic” să devină cea mai populară revistă informațională din Republică.

Chiar dacă Alexandrina Rusu, nu mai este printre noi, visul ei a devenit realitate, revista a ajuns la o vârstă frumoasă! Copii au afirmat cu tărie valoarea acestor minunate pagini și faptul că copilăria lor a fost mereu luminoasă datorită multicolorei reviste.

În cadrul evenimentului au fost premiați cei mai activi cititori, corespondenți  și profesori, toți primind diplome și cărți de valoare.

Interpreta de muzică ușoră, Aura, a menționat că citește cu mare drag revista împreună cu fiicele ei, și special pentru copii prezenți a cântat piesa ,,Lory și Bety”, moment care a ridicat atmosfera din sala.

La final fiecare copil a primit premii și au avut ocazia să discute cu scriitorii și poeții țării noastre, printre ei se numără Iulian Filip și Ianoș Țurcanu care au aut doar cuvinte de laudă asupra revistei.

Daniela Timofti