PRIMARIA CAPITALEI SI-A REVIZUIT POZITIA SI LE-A INTERZIS MINORITATILOR SEXUALE SA IASA IN STRADA



gay_pride.jpgDupa ce la inceputul saptamanii curente Primaria municipiului Chisinau a declarat ca nu va impiedica minoritatile sexuale sa iasa in strada, in cadrul pride-ului organizat de acestea in fiecare an, autoritatile publice locale si-au schimbat pozitia.

La 8 mai curent, Primaria a emis o dispozitie, potrivit careia interzice centrului de Informatii „GenderDoc-M” sa desfasoare actiunea publica preconizata pentru 11 mai curent, in Piata Marii Adunari Nationale.

Reprezentantul „GenderDocM” Dana Cotici, a declarat pentru REPORTER.MD ca municipalitatea si-a motivat decizia prin dorinta de a evita eventuale altercatii violente din partea celor care isi exprima dezacordul cu intentia minoritatilor sexuale.

Potrivit presedintelui „GenderDoc-M”, lui Alexei Marcicov, in anul curent, in conformitate cu Legea cu privire la intruniri, Centrul are dreptul sa organizeze actiunea pasnica in timpul si in formatul indicat in demers, fara a primi autorizatia autoritatilor publice locale.

Marcicov a declarat ca in pofida deciziei Primariei, reprezentantii minoritatilor sexuale preconizeaza sa iasa in coloana pasnica in PMAN, pentru a explica societatii civile ca minoritatile sexuale din Moldova nu vin sa propage homosexualitatea, ci isi doresc sa fie tolerati si acceptati.

Amintim ca actiunea avea ca scop sustinerea necesitatii adoptarii Legii antidiscriminare si facea parte din programul celui de-al VII-lea Pride “Curcubeul peste Nistru 2008”, sub genericul „Toti diferiti – toti egali”. Pride-ul se va desfasura in perioada 8-11 mai curent, fiind consacrat in acest an, celebrarii celei de-a 10-a aniversari de la fondarea centrului de informatii „GenderDoc-M”.

REPORTER.MD