Advanced Planned Visit in Armenia, Youth in Action - participarea ONG din Moldova



1005788 423400241101703 695679533 nÎntre 22-28 octombrie, în Tsaghadzor, Armenia va avea loc proiectul “INTERCULTURAL BRIDGES FOR UNITED EUROPE” , organizat de ONG-ul “Youth for Exchange and Cooperation” în cadrul programului Youth in Action. Aici vor lua parte echipe din 6 țări și anume :  Armenia, Georgia , Croația , Polonia, Bulgaria și Moldova. Scopul acestui proiect este crearea relațiilor  între țări pentru cooperare si participarea în diferite proiecte internaționale.

Înainte de fiecare astfel de proiect se organizează un APV și anume o întîlnire cu liderii echipelor unde se discută condițiile desfășurării proiectului. Astfel, pe 15-16 septembrie, liderii tuturor echipelor s-au adunat in orasul Tsaghadzor,  Armenia împreună cu reprezentatul Moldovei, Patricia Munteanu, care a fost delegat de președintele  ONG-ul ” Centre for Developing International Relationships”  Coiceva Svetlana.

Timp de 2 zile reprezentanții au luat cunoștință cu cerințele activităților, cît și au anunțat dacă unii participanți au cerințe speciale, au implementat noi idei în program și au stabilit cîteva  reguli de conduită . Pe lînga acestea, întrunirea a fost făcută cu scopul de a apropia cît mai mult liderii pentru o cooperare cît mai eficientă în cadrul proiectului, ceea ce pînă la urma s-a reușit. În timpul acestei întruniri liderii au devenit buni prieteni , fiecare a comunicat cîte ceva despre componența echipei sale, discutîndu-se chiar posibilitatea creării unor viitoare evenimente comune.1186198 441281745980219 1760261672 n

Orașul gazdă a creat o impresie foarte bună, ospitalitatea oamenilor și frumusetea peisajelor au lăsat o amprentă foarte plăcută pentu fiecare. Modul în care a fost primit fiecare reprezentant și posibilitatea care a fost dată fiecăruia de a împărtăși cîte o picătură de cultură națională au creat o masă rotundă multiculturala din care cu toții am savurat cîte ceva. La această masă s-a simțit într-adevar unitatea în diversitate și splendoarea aspectelor multinaționale luate la  un  loc. Armenia ne-a primit cu drag în ambianta-i, cu munti si lacuri extraordinari de frumoși , cu bucate delicioase,muzică și dansuri deosebite.

Trebuie de menționat faptul că ,cele mai frumoase mulțumiri le merită organizatoare, Anna Pluzyan , pentru un program excelent pentru APV și înființarea unui astfel de proiect grandios care se va desfășura  în octombrie.