ZIUA EUROPEI A FOST CONSEMNATA LA BALTI



Colaboratorii Centrului „Pro-Europa” din Balti i-au felicitat pe balteni cu prilejul Zilei Europei, distribuind, joi, in centrul orasului stegulete ale Uniunii Europene, baloane si materiale informative despre relatiile Republicii Moldova cu comunitatea europeana, transmite DECA-press.

„Ca si anul trecut, am organizat la Balti de Ziua Europei intruniri cu profesori, studenti, societatea civila, am organizat dezbateri pe teme europene la postul local TV, a comunicat Vlad Ghitu

In premiera in acest in activitatile consacrate Zilei Europei la Balti a fost organizat un concurs de desene pe asfalt cu genericul „Europa in culori”. La competitie au participat 40 de copii de varsta prescolara.

Autoritatile municipiului Balti au evitat sa se includa in activitati dedicate Zilei Europei.

Ziua Europei este sarbatorita in comunitatea europeana la 9 mai. Desi obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea europeana, autoritatile centrale accepta consemnarea acestei sarbatori pe data de 8 mai, pe motiv ca pe teritoriul republicilor ex-sovietice la 9 mai se sarbatoreste Ziua Victoriei asupra fascismului.

DECA-press