Centrul Național de Mediu împreună cu primăria Călărași vor instala plăcuțe cu mesajul ”Iubește-ți râul!” la podul de la ieșirea din orașul Călărași, direcția satul Vălcineț



941232 599404426765843 1952179796 nVineri, 13 septembrie 2013, începând cu ora 10.00 primăria orașului Călărași  invită la deschiderea oficială a proiectului ”Construcția rețelei de canalizare în sectorul locativ Vătămăneasa” realizat cu suportul Fondului Ecologic Național. Evenimentul va fi deschis de Valentina Țapiș, viceministru al mediului.

Totodată, începând la ora 11.00 Centrul Național de Mediu împreună cu primarul orașului Călărași, Nicolae Melnic vor  instala plăcuțe cu mesajul ”Iubește-ți râul!” la podul de la ieșirea din or. Călărași, direcția satului Vălcineț. Astfel, avem deosebita plăcerea să invităm jurnaliștii și pe cei interesați de soarta râului Bâc să participe la aceste evenimente care vor avea loc în orașul Călărași.

Primele plăcuțe cu mesajul ”Iubește-ți râul!”  au fost instalate în orașul Anenii Noi în luna iulie 2013, în cadrul expediției ecologice, realizate de tinerii din bazinul râului Bâc și Centrul național de Mediu. Aceste acțiuni fac parte din seria acțiunilor planificate în cadrul Inițiativei de Reabilitare Ecologică a râului Bâc. În același sens, pentru luna septembrie 2013 Centrul Național de Mediu va organiza 5 flash moburi pentru protecția r. Bâc în fiecare raion din bazin (Călărași, Strășeni, Ialoveni, Anenii Noi și municipiul Chișinău), cu participarea a sute de tineri. Iar pe data de 29 septembrie 2013 va fi organizat primul festivalul al râului Bâc cu genericul ”Iubește-ți râul!” în satul Temeleuți, r. Călărași.

Astfel, începând cu ora 12.00 şi până la 18.00, sunteți aşteptaţi, în calitate de oaspeţi ai acestui minunat festival, la intrarea în sat, lângă lac.

În spaţiul festivalului vor fi amplasate câteva zone de interes:

  • Scena mare, unde vor evolua artiști cu renume din țară
  • Ateliere de joc şi distracţii pentru copii
  • Iarmaroc de produse alimentare ecologice
  • Târg gastronomic
  • Expoziţii cu vânzare ale meşteşugarilor
  • Atelierele demonstrative ale meşterilor populari
  • Atelierele demonstrative a artiștilor hand made
  • Excursii la izvorul râului Bâc

Detalii despre festival urmăriți pe www.riulbic.md

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 83 67 27, GSM: 060176393

Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu