Succesul, o intamplare planificata



Iasi, 27 august 2013

In perioda 1 mai – 1 septembrie 2013 Asociatia Crestin – Umanitara Slujirea Vietii din Romania, in parteneriat cu Asociatia Copiilor Surzi din Moldova, a implementat proiectul “Indrazneste si vei reusi”, finantat de Comisia Europeana prin programului Tineret in Actiune, Acţiunea 3.1.a – Cooperarea cu ţările din vecinătatea  Uniunii Europene. Valoarea finantarii a fost de 11996 euro.

“Indrazneste si vei reusi” a fost un proiect de incluziune sociala, care a vizat un schimb bilateral de tineri intre cele doua tari si care s-a desfasurat in perioada 27 iunie - 6 iulie la Sulina, Judetul Tulcea, Romania, beneficiarii  fiind 20 de tineri, apartinand unor grupuri vulnerabile.

Proiectul si-a propus sa contribuie la cresterea incluziunii sociale a tinerilor dezavantajati din cele doua tari, cu accent pe tinerii cu dizabilitati si pe cei din comunitati rurale, prin dezvoltarea creativitatii, a simţului antreprenorial si prin stimularea participarii active a acestora,  realizate  prin activitati educative, artistice si sportive. Proiectul a fost unul novativ menit sa ofere participantilor o imagine de ansamblu asupra meseriilor traditionale, cele specifice mediului rural, in vederea initirerii in viitor a unei posiile afaceri.

Schimbul s-a desfasura sub titlul “Succesul, o intamplare planificata”  iar agenda a consta în module centrate pe următoarele tematici: oportunitatile de afacere specifice mediului rural (sera de flori, gradina de legume, agroturism,  bijuterii handmade si felicitari 3D);  istoria Uniunii Europene si tarile membre, voluntariatul, programul Tineret in Actiune si Certificatul Youthpass.

Pentru mai multe informatii nu  ezitati sa ne contactati la tel. 0744253994 sau prin e-mail: danielacadar@yahoo.com, persoana de contact Daniela Cadar, coordonator proiect, sau la telefon +37369291790, e-mail: vcapatici@yahoo.fr , persoana de contact: Vera Căpătici.

“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta  comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine”.