12000 de cetățeni din r-nul Ungheni vor fi aprovizionați cu apă potabilă



Recent, un grup de specialiști din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Centru au participat la o ședință de lucru în cadrul proiectului  ”Apeduct de grup pentru alimentarea cu apă a 12 localități, r-nul Ungheni” Etapa I din cadrul proiectului ”12000 cetățeni aprovizionați cu apă potabilă în 12 localități”.  La întrunire au participat Victor Caun, Șef Serviciu Managementul Proiectelor (MDRC), Ion Frunza și Marina Gîra, specialiști în elaborarea implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul ADR Centru.

Scopul vizitei în teren a fost constatarea prezenței utilajului stației de tratare precum și o evaluare a mersului lucrărilor la obiect. S-a constatat ca lucrările se desfășoară conform graficului de execuție iar utilajul este în proces de montare.În cadrul ședinței de lucru s-a discutat despre respectarea termenilor de executare a lucrărilor conform graficului de execuție.

La ședință au mai participat Iurie Toma, președintele CR Ungheni, antreprenorul, proiectanții și managerul de proiect.

Reprentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Victor Caun, a apreciat implicarea activă a președintelui r-nului Ungheni și avântul cu care acesta se ocupă de problemele locuitorilor raionului. La rîndul sau președintele raionului și-a exprimat încrederea că proiectul va fi unul de succes numai atunci când apa potabilă va ajunge la robinetele oamenilor.

Obiectivul general al proiectului din Ungheni este îmbunătățirea calității vieții în Regiunea Centru, Raionul Ungheni, prin dezvoltarea infrastructurii de aprovizionare cu apă potabilă a locuitorilor din 12 localități. Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Costul total al proiectului este de 24 870 845 lei. Suma solicitată de la FNDR este – 21 370 845 lei ceea ce constituie 85 %  din suma totală a proiectului. Restul 15 % din sumă reprezintă contribuția aplicantului și partenerilor de proiect.