Învingătorii concursului de micro-granturi pentru iniţiative ecologice lansat în cadrul proiectului EcoPaper



eco-paper fara fundal - small - JPEG

 

 

 

 

AO „CERTITUDINE” anunţă învingătorii concursului de micro-granturi pentru iniţiative ecologice lansat în cadrul proiectului EcoPaper finanţat de către Ambasada S.U.A. din Moldova în cadrul Programului de Granturi Mici pentru Absolvenţi.

În urma unei campanii de colectare a hârtiei EcoPaper desfăşurată de Ziua Globală a Implicării Tinerilor (Global Youth Service Day www.gysd.org) în perioada 26-28 aprilie 2013, au fost colectate c-ca 6 tone de hârtie, care au fost predate unei companii de reciclare în rezultat mobilizându-se c-ca 4,5 mii lei moldoveneşti. Consiliul de Administrare al AO „CERTITUDINE” a decis dublarea acestei sume şi vor fi finanţate 8 iniţiative ecologice ale tinerilor.  Scopul programului de granturi este de a spori nivelul de conștientizare şi protejare de către tineri a mediului înconjurător; asumarea responsabilităţii şi formarea abilităţilor de protejare a mediului ambiant; găsire de soluţii în rezolvarea problemelor legate de consumul raţional de resurse la nivel local şi regional.

Lista învingătorilor

1. Motivaţie - s.Chişcăreni, r. Sîngerei (Buget:  920 MDL)

“Eşti ceea ce laşi în urmă” - Reabilitarea parcului central din s. Chişcăreni, r. Sîngerei

2. Asociaţia Obştească de Incluziune Socială a Familiilor cu Copii în Situaţii de Risc - or.Făleşti (Buget: 1000 MDL)

“Mediul: descoperă-l şi protejează-l” - Promovarea educaţiei ecologiei în rîndul tinerilor  şi copiilor din or.Făleşti prin participarea lor activă la activităţi ecologice.

3. Tambur Romina - Satul Glinjeni,r-nul Falesti (Buget: 980 MDL)

“Protejarea mediului ambiant”- Scopul proiectului este de a spori nivelul de conștientizare şi protejare de către tineri a mediului înconjurător.

4. Asociația Tinerilor Ortodocși din Sîngerei - s. Vrănești, r-nul Sîngerei (Buget: 1125 MDL)

“Un copac, un copil, un zâmbet” - Scopul proiectului este de a înverzi cu copaci  parcul de agrement pentru copii și tineret din localitatea Vrănești.

5. Grupul de iniţiativă „Leadear” – or. Bălţi (Buget: 1000 MDL)

“Curtea verde şi curată”-  Sensibilizarea locuitorilor şi tinerei generaţii  cu privire la problemele de mediu.

6. Corlăteni - Schimbarea e cu noi - s. Corlăteni,  raionul Rîşcani    (Buget: 1110 MDL)         
“School Dreams” - Amenajarea curţii şcolii.

7. Biniuc Dumitru - Sculeni, Ungheni (Buget:  996 MDL)

“Redu! Reciclează! Reutilizează!” - Conştientizarea unui grup de 20 de tineri  cu privire la importanţa voluntariatului eco şi implicarea acestora în activităţi de voluntariat eco.

8. Grupul de inițiativă a Casei de Cultură - satul Pîrlița, raionul Fălești (Buget:  1000 MDL)

,,Împreună pentru un mediu mai curat" - Crearea și menținerea unui mediu curat și ecologic pe teritoriul întregii comunități.

                       Valoarea totală a granturilor oferite celor 8 inițiative ale tinerilor constituie 8131 MDL.

Acest  proiect este realizat grație susținerii generoase a poporului american prin intemediul Departamentului de Stat al Statelor Unite. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea AO C.I.S.T.E “Certitudine” și nu reflectă neapărat opiniile Departamentului de Stat sau ale Guvernului Statelor Unite ale Americii.”

Flag1LOGO CERTITUDINE fara background