ALTI TREI PARLAMENTARI ISI PUBLICA DECLARATIILE CU PRIVIRE LA VENITURI SI PROPRIETATI



Avere La VedereDupa o pauza de doua saptamani, inca trei deputati au acceptat sa-si publice in intregime Declaratia cu privire la venituri si proprietate pentru anul 2007 in cadrul campaniei „Avere la vedere”, initiata de Asociatia Presei Independente (API).

Este vorba despre deputatii Valentina Buliga, Gheorghe Susarenco si Dumitru Godoroja. Parlamentarii au inclus in Declaratiile lor atat veniturile obtinute in 2007, cat si proprietatile obtinute in anii precedenti.

Potrivit Declaratiei, Valentina Buliga impreuna cu membrii familiei sale a obtinut in 2007 la locul de munca 132.334,17 lei. Suplimentar, demnitarul a mai castigat 650 lei din alte surse legale.

Gheorghe Susarenco a declarat ca la locul de munca de baza a castigat 93.128,65 lei, iar din pensia pentru vechimea in munca de judecator – 63.999,00 lei.

Dumitru Godoroja, validat de Curtea Constitutionala in calitate de deputat in Parlament la sfarsitul anului 2007, a scris in Declaratia sa ca in anul trecut unicul sau venit a fost salariul in suma de 32.741, 56 lei la locul de munca de baza.

Timp de trei luni, in cadrul campaniei „AVERE LA VEDERE” si-au facut publica Declaratia cu privire la venituri si proprietate spicherul Marian Lupu, vicepresedintele Parlamentului Maria Postoico, deputatii Dumitru Braghis, Grigore Petrenco, Vlad Cubreacov, Valentina Serpul, Vitalia Pavlicenco, Ion Varta, Oleg Tulea si Vlad Filat, primarul general de Chisinau Dorin Chirtoaca, viceprimarul de Chisinau Nistor Grozavu, primarul de Floresti Iurie Tap, viceministrul Educatiei si Tineretului Ion Ceban, ex-ministrul Sanatatii Ion Ababii si actualul ministrul al Dezvoltarii Informationale Pavel Buceatchi.

Declaratiile cu privire la venituri si proprietate ale tuturor demnitarilor care nu au ce ascunde le puteti gasi in intregime pe site-ul Asociatiei Presei Independente (API) – http://api.md/news/4335/index.html 

API continua campania „Avere la vedere”. Deputatii, ministrii, in special nou-numitii ministri, functionarii publici, alti demnitari care considera ca nu au ce ascunde, sunt in continuare incurajati sa-si faca publica Declaratia cu privire la venituri si proprietate in intregime, plasand-o pe pagina web a Asociatiei Presei Independente (API) – www.api.md.
Pentru a face acest lucru, politicienii si functionarii publici sunt rugati sa trimita copia scanata a Declaratiei cu privire la venituri si proprietate la adresa de e-mail obiectiv@api.md  sau la numarul de fax 22-09-96.

 

www.europa.md