Mai multe ONG-uri au fost instruite în domeniul planificării strategice



Societatea Civila in ImaginiProiectul „Dezvoltarea oportunităţilor de autofinanţare pentru ONG-uri” a ajuns la final. Timp de 10 luni, membri ai organizaţiilor neguvernamentale din Moldova au fost instruiţi în domeniul planificării strategice. Proiectul a avut drept scop dezvoltarea oportunităţilor de autofinanţare a organizaţiilor neguvernamentale şi diversificarea serviciilor.

Solicitat de IPN, directorul executiv al Centrului „Pro Comunitate”, Vitalie Postu, a declarat că proiectul a presupus instruirea a 10 reprezentanţi din 5 organizaţii neguvernamentale din Bălţi, Ungheni, Străşeni, Varniţa şi Hânceşti, în calitate de formatori în domeniul planificării strategice. În baza cunoştinţelor acumulate organizaţiile vor avea posibilitatea să diversifice serviciile prestate prin servicii de planificare strategică, pe care le pot oferi organizaţiilor din mediul de afaceri, administraţiei publice locale, altor instituţii publice sau altor ONG-uri din Republica Moldova.

„Proiectul este destinat asigurării durabilităţii ONG-urilor. E o metodă de a obţine venit prin oferirea serviciilor de planificare strategică contra-plată. Proiectul dat vine ca o continuare a unei iniţiative anterioare, în cadrul căreia au fost instruite încă 5 organizaţii neguvernamentale”, a precizat directorul executiv al Centrului „Pro Comunitate”.

Proiectul „Dezvoltarea oportunităţilor de autofinanţare pentru ONG-uri” a fost finanţat de USAID, în cadrul Programului „Consolidarea Societăţii Civile în Moldova”, implementat de FHI360.

 

Sursa: http://ipn.md