Versiunea electronică a Publicaţiei Periodice „Monitorul Fiscal FISC.md” - instrument modern de promovare a transparenţei şi politicii de parteneriat între societate şi SFS



Societatea informațională introduce noi cerințe cu privire la viteza și volumul de informații transmise. Urmând tendinţele dictate de timp şi Planul Strategic pentru 2011-2015, Serviciul Fiscal de Stat tinde să ofere contribuabililor mai multe informații de calitate.

Planul strategic de dezvoltare a IFPS, pentru perioada 2011-2015 prevede "promovarea continuă a spiritului de conformare voluntară a contribuabililor la declararea şi la plata obligaţiilor fiscale, îmbunătăţirea civismului fiscal prin instituirea unui cadru unitar al relaţiilor de parteneriat în raport cu mediul de afaceri şi cetăţeni, bazat pe încrederea şi susţinerea reciprocă, oferind soluţii optime şi competente, concretizate într-un ansamblu de servicii automatizate de o înaltă calitate, prestate în conformitate cu realizările de ultimă oră în domeniul tehnologiilor informaţionale, concomitent cu armonizarea legislaţiei fiscale a Republicii Moldova la standardele internaţionale de administrare fiscală".

Publicaţia Periodică „Monitorul Fiscal FISC.md” a fost lansată în 2011 ca urmare a necesităţii creării unei reviste informative complete pentru contribuabili care ar contribui la formarea unei interacţiuni mai transparente dintre cetăţeni şi colaboratorii organului fiscal şi care are menirea de a reflectă poziția oficială a Serviciului Fiscal de Stat. Pe lîngă materialele utile pentru contabili, care vizează domeniul administrației fiscale, fiecare număr al revistei conţine articole privind practicile fiscale ale altor țări, problemele lor în gestiunea fiscală, evenimente de ordin economico-financiar pe plan naţional şi internaţional.

Ţinem să menţionăm că începînd cu data de 09.07.13 va fi disponibilă versiunea electronică a revistei, accesibilă pe portalul www.monitorul.fisc.md. Site-ul reprezintă o platformă interactivă şi un instrument de promovare în masă a culturii fiscale, răspunzând la întrebările: ce sunt impozitele, care sunt metodele de colectare a acestora şi ce rol joacă ele în funcţionarea statului. Versiunea electronică a revistei are drept obiectiv crearea unei interacţiuni între societatea civilă, mediul business, specialiştii din sfera economico-financiară şi autorităţile fiscale. Pentru aceasta, în scopul unei funcționalităţi mai performante a portalului, precum şi pentru un grad înalt de comoditate şi simplitate în navigare şi căutarea informaţiilor pe site, au fost create mai multe cataloage, inclusiv tematice, după autori, după numerele revistelor și instituții. Aplicarea lor va permite vizitatorilor site-lui să găsească mai rapid orice informație (legi, ordine, scrisori emise de către IFPS, Ministerul Finanțelor, sau documente ale altor organe sau instituții publice). Pe lîngă căutarea pe categorii, cataloage şi rubrici, pe site poate fi accesată căutarea prin cuvinte cheie, cu ajutorul căreia cititorul va găsi articole și materiale necesare. Revista în format electronic va permite publicarea unui volum mai mare de informaţii, iar contribuabilii vor avea posibilitatea să beneficieze de serviciile şi sfaturile specialiştilor din domeniul fiscal. Site-ul va pune la disponibilitatea cititorilor atît rubricile tradiţionale a revistei (Documente și comentarii, Practica fiscală, Întrebări și Răspunsuri, Consultaţii juridice, Expert, Analize și statistici, Panorama, etc), cît şi posibilitatea de a dezbate diverse subiecte cu caracter fiscal.

Serviciul Fiscal de Stat tinde spre formarea unor relaţii de parteneriat cu comunitatea business, oferind servicii de calitate pentru contribuabili, având pentru aceasta încă o sursă de informare – portalul www.monitorul.fisc.md. Lansarea versiunii electronice a revistei „Monitorul Fiscal FISC.md” oferă părţilor interesate un spațiu informațional extins, creând astfel oportunități nelimitate pentru comunicații şi schimb de informații. Aceste acţiuni sunt în corespundere cu recomandările organismelor internaţionale şi vin să traseze o linie clară de dialog şi cooperare dintre administraţia fiscală şi „partenerii” acesteia - contribuabilii.

 

Pentru detalii suplimentare, vizualizaţi paginile web:  www.fisceservinform.md,  www.servicii.fisc.md, www.monitorul.fisc.md

 

Serviciul de presă

Î.S. „Fiscservinform”- tel. 022 82-20-22