PACIFISTII LANSEAZA ACUZATII IN ADRESA ANGAJATILOR CENTRELOR MILITARE



Reprezentantii Asociatiei „Pacifism fara hotare” acuza angajatii centrelor militare si membrii comisiilor de recrutare de incalcarea drepturilor persoanelor care ating varsta de incorporare in serviciu militar, transmite Info-Prim Neo.

Presedintele asociatiei, Anatolie Gutu, a mentionat marti, 22 aprilie, intr-o conferinta de presa, ca tinerii sunt declarati apti pentru incorporare fara a astepta rezultatele investigatiilor medicale si fara tine cont de convingerile acestora.

Consiliul coordonator al asociatiei afirma ca anume prin incalcarea dreptului tinerilor la optiune, militarii reusesc sa indeplineasca sarcina de incorporare.

Anatolie Gutu a relatat despre cazul unui tanar din randul pacifistilor dosarul caruia a fost transmis Procuraturii pentru ca s-a opus intrarii in serviciul militar. Din lipsa de motive, insa, urmarire pe numele acestuia nu a fost pornita.

Asociatia „Pacifism fara hotare& #8221; se adreseaza cu rugamintea de a examina si a pune capat incalcarilor care lezeaza drepturile cetatenilor.


www.info-prim.md