NOI ARESTARI LA CHISINAU



5482_brega.jpgAstazi in Monitotul Oficial al RM a fost publicata noua lege a intrunirilor. Potrivit modificarilor manifestantii au voie sa protesteze in locuri publice fara autorizatie, in cazul in care numarul acestora nu depaseste 30 de persoane. Cativa membri ai ONG Hyde Park au decis sa testeze fortele de ordine si sa vada daca noua lege este respectaa. Acestia, in numar de patru, au decis sa protesteze pe treptele Presedintiei. La scurt timp ei au fost retinuti de politisti si transportati la Comisariatul sectorului Buiucani.  

Cei patru hydeparkistii sunt Oleg Brega, Ghenadie Brega, Anatol Hristea-Stan si Vasile Costiuc. Deja de mai bine de trei ore acestia se afla in arest, fiind deposedati de telefoanele mobile si de alte bunuri. Comisariatul Buiucani nu a oferit deocamdata nicio informatie referitor la acest fapt.  

Amintim ca noua lege a intrunirilor a fost adoptata, in lectura finala, acum o luna de Parlamentul de la Chisinau. Potrivit acesteia intrunirile in RM urmeaza sa se desfasoare standarde europene.

Totodata, astazi in cadrul unei conferinte de presa liderii mai mai multor organizatii nonguvernamentale au afirmat dreptul la intrunire in R. Moldova este incalcat in cateva zeci de cazuri si ca Guvernul risca sa fie penalizat de CEDO pentru limitarea dreptului la intrunire.

Acestia sunt de parere ca limitarea dreptului la intrunire este cauzata de lacunele legislatiei.

Sursa: UNIMEDIA