AOP "Viitorul" din satul Ciocîlteni, raionul Orhei a desfășurat primul său proiect cu caracter ecologic



Marți, 18 iunie, în satul Ciocîlteni din raionul Orhei, copiii grădiniței din localitate au avut parte de o zi deosebită. Proiectul ”Grădinița copiilor”  a fost constituit din două etape. Prima a constat in activități  și jocuri didactice care i-au ajutat pe cei mici și parinții acestora să identifice tipurile de poluare ale mediului și aportul fiecăruia în ameliorarea acestora. Ce-a mai îndrăgită etapă a fost desenul pe asfalt în cadrul căreia copiii si-au dat frîu liber imaginatiei, și ajutați de părinți, au ilustrat cum văd ei Pămîntul nostru peste 20 de ani. Așa că am avut parte de multe desene, unele chiar abstracte: soare, flori, nori, bomboane... ba chiar și mingi de fotbal! 

A doua parte a proiectului a constat în sădirea unor flori decorative cu un mesaj clar: ”STOP CO2” de către un grup de voluntari din cadrul asociației ajutați de personalul grădiniței ”Romanița” și cîțiva  profesori ai Liceului din localitate. Acest proiect a fost implimentat în cadrul competiției naționale a campionilor ”Acționează asupra CO2” organizat de către oficiul ”Schimbarea Climei” al Ministerului Mediului al Republicii Moldova, în perioada 5 iunie-1 iulie 2013.

Momente ale acestui priect le puteți vizualiza pe pagina Fan pe Facebook : https://www.facebook.com/actonco2moldova . Aștepăm like-urile voastre! ;)

 

Articol adaugat de: Tertea Irina