Mihai Clapaniuc: un tânăr model cu spirit civic



Ziua de 13 iunie are numeroase semnificații mai mult sau mai puțin pozitive. În primul rînd, lumea creștină serbează luminoasa Înălțare a Domnului și sfîrșitul vieții pămîntești a lui Iisus Hristos. În al doilea rînd, istoria a înregistrat, cu 72 de ani în urmă, primul val de deportări din Republica Moldova. Înviorarea tabloului descris o facem odată cu menționarea unei conotații distincte, la fel, pozitive, a zilei de 13 iunie, cea pe care o văd prietenii, apropiații, cunoscuții și chiar fanii lui Mihai Clapaniuc. Astăzi, acest tînăr își sărbătorește ziua sa de naștere.

Mihai este un tînăr inspirat, a cărui viață plină de evenimente, comunicare și fluxuri de energie inspiră, la rîndul ei. Actualmente, el își face studiile în cadrul Universității de Stat din Moldova, specialitatea Relații Internaționale. Experiența de viață i-a fost completată și cu cei de doi ani în care a fost licean în Marea Britanie, și cea de un an în care a fost student într-un colegiu din Statele Unite. Călătorește și interacționează mult, iar de aici își trage firea deschisă și receptibilă în relație cu cei ce-l înconjoară. Spiritul diplomatic și cel civic îi sunt astăzi cărți de vizită.

Pentru că el este sărbătoritul astăzi, îi urăm de bine mulți ani fericiți, plini de ascensiuni, performanțe, noi idealuri și culmi ale cunoașterii, optimism și un viitor luminos !

Iar pentru faptul că anume Mihai a fost cel care a disiminat informația cu privire la oportunitatea de a participa la festivalul internațional de studenți ISWI 2013, care s-a desfășurat la începutul lunii iunie  la Ilmenau, Germania, fiind la cea de-a 20-a sa ediție, echipa reprezentanților din Moldova îl felicită în mod deosebit. Îi mulțumim lui Mihai pentru că, fost participant și el, ne-a făcut să trăim aceeași poveste frumoasă în campusul unei universități de vis, dosită între munții verzi ai regiunii Thuringen.

La mulți ani, Mihai !!!

Cu drag din partea delegației moldave la ISWI 2013,
Iulia Brad,
Gabriel Diaciuc,
Chirița Elena,
Roman Ovcinicov,
Veronica Guranda,
Iuliania Solonaru,
Violina Melnic,
Mihaela Răileanu,
Doina Sclifos.

 

Articol adaugat de: Ellen Chirita