Succesul, o intamplare planificata



sigle tia

Comunicat de presa

 

 

 Iasi, 5 iunie 2013

 

In perioda 1 mai – 1 septembrie 2013 Asociatia Crestin – Umanitara Slujirea Vietii din Romania, in parteneriat cu Asociatia Copiilor Surzi din Moldova, implementeaza proiectul “Indrazneste si vei reusi”, finantat de Comisia Europeana prin programului Tineret in Actiune, Acţiunea 3.1.a – Cooperarea cu ţările din vecinătatea Uniunii Europene. Valoarea finantarii este de 11996 euro.

“Indrazneste si vei reusi” este un proiect de incluziune sociala, care vizeaza un schimb bilateral de tineri intre cele doua tari si care se va desfasura in perioada 27 iunie - 6 iulie la Sulina, Judetul Tulcea, Romania, beneficiarii fiind 20 de tineri, apartinand unor grupuri vulnerabile.

Proiectul isi propune sa contribuie la cresterea incluziunii sociale a tinerilor dezavantajati din cele doua tari, cu accent pe tinerii cu dizabilitati si pe cei din comunitati rurale, prin dezvoltarea creativitatii, a simţului antreprenorial si prin stimularea participarii active a acestora,  realizate prin activitati educative, artistice si sportive. Este un proiect novativ menit sa ofere participantilor o imagine de ansamblu asupra meseriilor traditionale, cele specifice mediului rural, in vederea initirerii in viitor a unei posibile afaceri.

Schimbul se va desfasura sub titlul “Succesul, o intamplare planificata”  iar agenda va consta în module centrate pe următoarele tematici: oportunitatile de afacere specifice mediului rural (sera de flori, gradina de legume, agroturism, bijuterii handmade si felicitari 3D);  istoria UE si tarile membre, voluntariatul, programul Tineret in Actiune si Certificatul Youthpass.

Pentru mai multe informatii nu  ezitati sa ne contactati la tel. +40744253994 sau prin e-mail: danielacadar@yahoo.com, persoana de contact Daniela Cadar, coordonator proiect, sau la telefon +37369291790, e-mail: vcapatici@yahoo.fr, persoana de contact: Vera Căpătici.

“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine”.