De Ziua internațională a copilului, Caritas Moldova alături de copiii din Centrele de zi pentru copii din or. Bălţi şi Rîbnița au organizat punţi de oameni



01-06-2013, Chișinău, Copiii din Centrele de zi pentru copii din or. Bălţi şi Rîbnița au organizat „Punţi de oameni”, desenând un lanţ uman pe trotuare.

Evenimentul a avut loc în incinta parcului local “Andrieş” din or. Bălţi şi incinta școlii nr.9 din or. Rîbnița.

În cadrul acestui eveniment,  copiii alături de invitații lor (părinții,  Asociația copiilor cu dizabilități și Asociația orbilor din or. Rîbnița) și simpli trecători au desenat un lanț de oameni,  au organizat jocuri, concursuri și dansuri, au distribuit baloane și materiale promoționale, iar la final i-au servit cu dulciuri.

Fiecare participant a avut posibilitatea să se simtă copil din nou. "Cu mare drag am luat parte la acest eveniment, iar vârsta nu a fost o piedică pentru noi, m-am simțit copil din nou", a spus mama unuia dintre participanți.

"Toți împreună ne-am jucat și ne-am distrat, nici nu am simțit când timpul s-a scurs. M-am simțit la egal cu prietenii mei " a spus Ion, un copil invalid de gradul II din Rîbnița.

Proiectul "Centre de zi pentru copii din familii social vulnerabile din or. Bălți și Rîbnița" este implementat de Caritas Moldova cu suportul organizaţiilor Caritas Viena si Erste Foundation.

Pentru detalii suplimentare puteţi contacta:  Mariana Tanasî, Coordonator program social 

Tel./fax: +373 22 293156; +373 22 295833 Mob: +373 69233302

str-la Sf. Andrei 7,  MD-2004 Chişinău 

Email: educational@caritas.md 

www.caritas.md