Asociatia "MOTIVATIE" din Moldova a participat la Tirgul Locurilor de Munca pentru Tineri



Astăzi, 30 mai 2013, reprezentanții Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova au participat la Tîrgul Locurilor de Muncă pentru Tineret, organizat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sub egida Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei.

Evenimentul a avut loc în incinta Centrului Republican pentru copii și tineri „ARTICO”.

În cadrul acestui eveniment, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova a diseminat informația cu privire la serviciul nou- creat ce presupune suport în angajare pentru tinerii cu dizabilități locomotorii. Astfel, „MOTIVAȚIE” facilitează angajararea tinerilor cu dizabilități locomotorii, prin identificarea postului de muncă cel mai potrivit pentru fiecare solicitant în parte, acordarea de suport în colectarea și redactarea documentelor necesare angajării, pregătire pentru un interviu la serviciu.

În perioada desfășurării tîrgului, consultanții în angajare din cadrul Asociației au acordat ajutor cîtorva tineri cu dizabilități care se află în căutarea unui loc de muncă. Consultanții au însoțit tinerii pentru a identifica postul de muncă care s-ar potrivi așteptărilor acestora și i-au ajutat în completarea CV-urilor și cererilor de angajare. Astfel, tinerii au avut ocazia să discute direct cu angajatorii și să afle categoriile de munci care se solicită acum pe piață și ce-și doresc companiile de la potențialii angajați. Tinerii au reușit să aplice pentru anumite posturi de muncă și așteaptă să fie invitați pentru o discuție mai detaliată în cadrul unui interviu de angajare.

De asemenea, și angajații au beneficiat de suportul reprezentanților AMM. Mai mulți angajați care și-ar dori să ia la muncă o persoană cu dizabilități au avut posibilitatea să beneficieze de recomandări din partea consultanților în angajare cu privire la persoana potrivită în acest sens. Astfel, Asociația „MOTIVAȚIE” va stabili o legătură între angajatori și potențialii angajați.

Atît tinerii cu dizabilități, cît și angajatorii care doresc să angajeze o persoană cu dizabilități, sunt îndemnați să posteze CV-urile și, respectiv, ofertele de muncă pe site-ul oficial al Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova www.motivatie.md la rubrica Angajare.