ANGAJATII SI BENEFICIARII PROGRAMULUI DE DEZVOLTARE PARTICIPATIVA A COMUNITATILOR AU SADIT UN SCUAR



Un teren sterp al scolii primare din satul Mereni, raionul Anenii Noi, a devenit, vineri, scuar, in urma unei initiative comune a liderilor comunitari si a angajatilor Programului de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din Republica Moldova (CPP), finantat de USAID, informeaza DECA-press.

Circa 100 de puieti au fost plantati pe terenul administrat de catre scoala primara din Mereni.

Actiunea de inverzire a fost animata de catre membrii grupului de initiativa comunitara, care au finalizat cu succes un proiect CPP de imbunatatire a conditiilor de educatie in institutia respectiva.

La actiune au participat circa 50 de parteneri locali s-au intrunit la activitatea de plantare a arborilor. Printre participanti s-au numarat localnici, reprezentanti ai agentilor economici si Mihail Caragi, primarul de Mereni.

Directorul scolii, Vera Barbarosie, afirma ca prin eforturi comune, a fost ameliorata, intr-o oarecare masura, starea ecologica din localitate, iar managerul IREX/CPP pentru coordonare interregionala Oleg Bursuc specifica ca respectiva initiativa se inscrie in eforturile Programului de formare a unei culturi comunitare participative.

CPP este un program de cinci ani pentru sporirea constiintei civice si promovarea participarii cetatenesti. A sustinut pana in prezent peste 270 de grupuri comunitare si ONG-uri. CPP este finantat de USAID si administrat de catre Consiliul pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX). 

DECA-press