Filmele Sociale au schimbat lumea tinerilor moldoveni în Barcelona



În perioada 19-25 Martie 2013, în Saint Quirze, Barcelona, 9 tineri din Republica Moldova au participat într-un schimb de tineret cu denumirea “Social Films and Documentaries to Change the World” realizat de organizația Fora de Quadre, Barcelona în cadrul programului “Youth in Action” finanțat de Uniunea Europeană.

Pe parcursul a 8 zile 24 de tineri activi din Spania, Italia și Republica Moldova  s-au întâlnit pentru a face un schimb de experienţă în ceea ce priveşte filmele documentare cu tematică socială. Scopul principal al evenimentului a fost de a vizualiza o serie de filme documentare si de a determina cum aceste filme pot “schimba lumea”.

Schimbul a avut loc într-o rezervație naturală din Barcelona, în care participanţii au luat parte de activități de creareși vizualizare de filme, interviuri și reportaje, de asemenea au gătit impreună direfite mîcăruri în echipe internaționale. Beneficiind de un timp frumos și un loc pitoresc, facilitatorii au organizat pentru participanți diferite activități outdoor de team buiding, hiking prin munți, jocuri interactive de interacțiune.

Tinerii au creat o pagina pe facebook în care au relatat zilnic toate activitățile făcute și și-au eprimat de asemenea părerile și sentimentele trăite pe parcursul zilelor. Pagina poate fi accesată aici: https://www.facebook.com/pages/Project-Social-Films-and-Documentaries-to-Change-the-World-from-Barcelona/285030778296913?id=285030778296913&sk=info

De asemenea participanții au creat un film despre proiect, care poate fi vizualizat aici: https://vimeo.com/65775991

Acest proiect a fost realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului „Youth In Action”, (Tineret în Acțiune) 

Articol adaugat de: Vergiliu Grosu