Cei mai creativi studenți reprezintă Chișinăul la București!



 

Societatea civila in Imagini

 

În perioada 12-15 mai, cei mai buni 48 de studenți ai universităților tehnice din România și Republica Moldova vor concura la runda regionala a competiției inginerești European BEST Engineering Competition (EBEC)! 

Republica Moldova va fi reprezentată de 2 echipe formate din studenții Universității Tehnice a Moldovei: Grigore Plîngău, Nicolae Barbaroş, Alexander Caliman, Ion Ababii și respectiv, Dorin Ciumac, Veaceslav Musteaţă, Vlad Sârghi, Gheorghi Vreme. Acestea sunt echipele câștigătoare de la etapa locală a competiției EBEC. 

Cea de-a 5-a ediție a EBEC Romania & Republic of Moldova reunește cei mai buni studenți ai universităților tehnice din cele 6 orașe ale celor 2 țări în capitala României - București, în Universitatea POLITEHNICA cu misiunea de a conecta studenții cu liderii din diverse colțuri ale societății. EBEC își propune să dezvolte atât abilitățile tehnice, cât și non-tehnice ale studenților și să le lărgească orizonturile prin provocarea acestora în competiții bazate pe lucrul în echipă. 

Cele 12 echipe, formate din câte 4 studenți, vor veni cu cele mai inedite prototipuri, soluții și cu multă creativitate să dea startul inovației la faza regională a competiției și pentru a concura în scopul participării în runda finală din Varșovia. 
Categoriile în care se vor întrece vor fi orientate în două direcții: 
- spre rezolvarea unei probleme reale din viața de zi cu zi a societății fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltând o soluție teoretică - Case Study 
- spre studenții cu abilități practice dezvoltate spre domeniul tehnic, astfel încât competiția va consta în realizarea unui prototip care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate -Team Design 

BEST (Board of European Students of Technology)este o organizaţie europeană de voluntariat apolitică şi non-profit, dedicată studenților din domeniul tehnic. Obiectivul nostru este dezvoltarea personală și profesională a studenților și oferirea unei viziuni internaţionale, pentru a ințelege mai bine cultura societăţii europene şi pentru a-i învăţa să lucreze în medii cu diversitate culturală, astfel încât să își atingă potențialul maxim atât în mediul academic, cât și în cel profesional. 

Pentru mai multe informații în ceea ce privește EBEC Romania & Republic of Moldova: www.ebec.ro