Tinerii de la Horăști au fost instruiți în domeniul jurnalismului



Societatea civila in Imagini

Joi, 25 aprilie 2013 în satul Horăști, raionul Ialoveni a avut loc ședința de instruire, a circa 15 tineri, în domeniul jurnalismului scris.

Aceștea au învățat care sunt responsabilitățile fiecărui membru a unei echipe redacționale, altefel spus, cu ce se ocupă redactorul-șef, reporterii, directorul ziarului, marketer-ul, machetatorul etc. Ce este o știre, un reportaj, un interviu, dar și editorialul, care sunt diferențele între acestea și cum ar trebui abordate acestea în formă scrisă. Într-un timp relativ scurt, aproximativ două ore, cei prezenți s-au arătat încîntați de cele învățate și au promis că vor aplica în practică toate cele asimilate.

Trainerul, subsemnata, menționează faptul că deși s-ar fi așteptat să întîlnească acolo doar doritori de a-și face studiile la Facultatea de Jurnalism, a întîlnit tineri dornici de a îmbrățișa alte profesii, dar care vor să practice jurnalismul și chiar au perspectivă, dacă se vor implica activ, pentru că practica bate teoria.

Această activitate face parte din cadrul proiectului Crearea ziarului local CURIERUL DE HORĂȘTI din cadrul Programului de Granturi mici, runda a VI-a, desfășurat de Fondul pentru Tineri Ialoveni.

Programul „Fondul pentru Tineri Ialoveni" este coordonat de Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni" în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni. Programul este susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană Moldova din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcii (DANIDA)şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia, în cooperare cu Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.