Consiliul de Bazin Bîc invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă pe subiectul apelului înaintat către Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova cu privire la declarearea bazinului rîului Bîc – zonă de catastrofă ecologică



Reieşind din situaţia degradată a rîului Bîc datorită administrării judicioase a apelor din bazin, ceea ce a determinat deficitul de apă în amonte de municipiul Chişinău şi moartea rîului în aval de municipiul Chişinău, Consiliului de Bazin Bîc a luat decizia înaintării către Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova a unui apel, prin care solicită declararea, prin hotărîre de Parlament, a bazinului rîului Bîc, drept zonă de catastrofă ecologică. Apelul a fost înaintat către Parlament  pe data de 02 aprilie 2013.

Anexat apelului, membrii Consiliului de Bazin Bîc, au depus Raportul privind situaţia ecologică în bazinul rîului Bîc, elaborat de către Centrul Național de Mediu (Secretariatul Tehnic al Consiliului) pe parcursul anului 2012. Raportul reflectă în detalii problemele de mediu pentru fiecare localitate din bazinului rîului Bîc.

În acest context, Consiliul de Bazin Bîc, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă pe subiectul apelului înaintat către Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova cu privire la declarearea bazinului rîului Bîc – zonă de catastrofă ecologică. Conferinţa de presă  va avea loc vineri, 05 aprilie 2013, începând cu orele 10.00, în incinta agenției de presă Infotag – str. Kogălniceanu, 76.

Prin intermediul acestui apel, membrii Consiliului de Bazin Bîc, solicită Președintelui Parlamentului să ia sub control personal mersul examinării Apelului și să insiste ca, Guvernul și structurile subordonate acestuia, să întreprindă pași concreți pentru a propune instituirea stării de catastrofă ecologică  și de a aproba un program de redresare a mediului în regiune.

Apelul adresat Președintelui Parlamentului Republicii Moldova poate fi consultat aici.

 

Date de contact:

Mihai Mustea, Manager Program, Centrul Național de Mediu

Tel: 022 83 67 27

Gsm: 069111863

email: mmustea@gmail.com