Promovarea proiectelor în s. Vrăneşti, or. Sângerei



La iniţiativa tinerilor - voluntari din echipa de muncă a AO Certitudine şi  AO Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi din Sângerei, în data de 13.03.2013 au fost invitaţi sătenii la o adunare de lucru.  Denumirea Proiectului "Prin Abilitare Civica a Tinerilor - spre Comunitati Participative".

Ca oaspeţi de onoare, dar şi de conlucrare în prezentarea proiectelor au fost Eugeniu Graur, Preşedinte AO Centrul de Informare şi Susţinere a Tinerilor Economişti "Certitudine", Vasile Doga Primarul or. Sângerei, Lucia Cucoş viceprimar or. Sângerei şi coordonatorul adunării Preot Vadim Corostinschi Preşedinte AO Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Sângerei.

Tinerii au prezentat următoarele trei proiecte: 

1. Parc sportiv – generatii sanatoase, prezentată de către echipa Tineri ingenioşi, Coordonator de proiect Gaceciladze Marina, voluntari: Detisin Ina, Popovici Cristian, Solcanu Cristina, Ojovanu Nicolae.

2. Copii fericiţi un plus pentru părin, prezentată de către echipa Viitorul, Coordonator de proiect Butnaru Mihai, voluntari: Spinu Mihaela, Guzun Olesea, Guzun Mădălina, Bulgac Victor, Nani Ana, Botnari Iuliana. 

3. Tineri in actiune, prezentată de către echipa Activiştii, Coordonator de proiect Popovici Adelavoluntari: Onceanu Adriana, Gorea Vasile, Butnaru  Vlad, Butnaru David, Birsanu  Ion, Olenic Diana, Iepure Irina.

Totodată sa discutat despre colectarea de fonduri de la cetăţeni în favoarea comunităţii. Dl. Eugeniu Graur, a vorbit despre activitatea asociaţiei pe care o conduce, dar şi despre activităţile tinerilor şi conlucrarea în mai multe proiecte şi de viitor cu AO ATOS, dar mai bine zis cu tinerii din mediul rural.

Dl. Vasile Doga, a reamintit cetăţenilor despre bilunarul ecologic, susţinerea financiară a proiectelor şi alte activităţi de ale satului.

Dn. Lucia Cucoş, a venit cu propuneri despre pregătirea satului pentru evenimentul anului pentru s. Vrăneşti şi anume marcarea a 400 ani de la înfiinţare.

"Acest proiect este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP), implementat de FHI 360. Opiniile exprimate aparţin AO ATOS si AO CERTITUDINE şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID, Guvernului SUA sau FHI 360."

 
sursa: atosmd.net