„Investiţia cea mai mare pe care o puteţi face acum sunt studiile”



Societatea civila in ImaginiDuminică, pe 24 februarie, participantele LeaderSHE de la Chişinău au avut oportunitatea să o cunoască pe femeia de afaceri şi Ambasadoarea LeaderSHE, Angela Chelaru. Apoi, sesiunea a continuat cu un training de orientare profesională moderat de trainerul şi bloggerul, Nati Vozian.

Sesiunea a început în forţă. Chiar din primele minute, femeia de afaceri, Angela Chelaru le-a invitat pe fete la un exerciţiu de imaginaţie, în care fiecare din ele a  descris cum îşi vede viaţa peste 5 ani. Exerciţiul a scos la iveală ambiţiile şi visurile participantelor noastre. La finalul exerciţiului, Angela Chelaru le-a îndemnat pe fete să-şi urmeze aspiraţiile şi să ţină minte că totul este posibil.Apoi, invitata le-a împărtăşit fetelor propria experienţă profesională şi le-a oferit sfaturi cum să aibă o carieră de succes.

Angela Chelaru a subliniat importanţa cunoştinţelor şi studiilor „investiţia cea mai mare pe care o puteţi face acum sunt studiile”. Tot ea le-a iniţiat în specificul antrepronoriatului din Moldova, căci experienţa de 20 de ani în afaceri, o creditează cu o expertiză credibilă „Când porneşti într-o afacere ai nevoie de spirit de aventură. De trei ori în viaţa mea am început afacerea de la zero.
Este greu să menţii o afacere, dar este posibil. Sunt convinsă că cel mai important în afaceri este networking-ul, relaţiile”, a concluzionat Ambasadoarea  LeaderSHE. Pe final, Angela Chelaru le-a urat fetelor mult succes şi le-a dat un sfat practic „e timpul să aveţi o carte de vizită”.

Sesiunea LeaderSHE a continuat cu un training de orientare profesională, moderat de trainerul şi bloggerul, Nati Vozian.Tema trainingului s-a dovedit a fi extrem de actuală, întrucât în viitorul apropiat fetele urmează să ia  decizia unde şi în ce domeniu să-şi continue studiile.Atenţia şi interesul lor a fost maxim. Pentru început participantele s-au grupat în funcţie de domeniul de interes: antreprenoriat, politic, economie,educaţie, drept, IT. Apoi fiecare grup a făcut un brainstorming pentru a determina calităţile profesionale şi profesionale de care au nevoie pentru a reuşi în domeniul ales.

Empatia, responsabilitatea, simţul critic şi persuasiunea au fost în topul calităţilor selectate de participantele noastre. Împreună cu trainerul, Nati Vozian, ele au analizat şi argumentat calităţile alese. Nati Vozian le-a îndrumat pe fete să ia importanta decizie, reieşind şi din realităţile cererii de pe piaţa muncii. Astfel, ea le-a prezentat topul celor mai solicitate profesii. Pe această notă informativă şi niţel meditativă s-a încheiat sesiunea LeaderSHE de pe 24 februarie.

Următoarea sesiune ”LeaderSHE - Young Women Leaders Academy” de la Chişinău se va desfăşura pe 9 martie.

1121131 2

 

 

 

 

 

Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO “CAAP” cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.