„Diferiți și egali” – Primul buletin informativ despre respectarea dreptului copilului la nondiscriminare și protecție față de violență



alt 52 de copii care observă respectarea dreptului la protecție față de discriminare și abuz și mediază situațiile de conflict între colegi și-au propus să aducă la cunoștință copiilor, părinților, profesorilor și factorilor de decizie responsabili de protecția copilului la nivel local observările pe care le fac în școală și comunitate.

"Diferiți și Egali" a apărut în raionul Călărași, la inițiativa copiilor-mediatori. Prin acest buletin, mediatorii și-au propus să informeze semenii și adulții despre ce este dreptul copilului la nondiscriminare și protecție față de abuz. Totodată ei vorbesc despre gradul de respectare a dreptului și vin cu soluții de prevenire a violenței și discriminării față de copii.

Publicația apare trimestrial în cadrul proiectului "Includerea socială a copiilor prin participare", implementat în 4 instituții de învățământ din Țibirica, Bahmut, Pârjolteni, Răciula de către Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, în parteneriat cu Direcția Învățământ Călărași. Proiectul este susținut de Programul Egalitate și Participare Civică al Fundației Soros-Moldova.

Periodicul poate fi găsit în variantă electronică la adresa:
www.childrights.md/files/buletin1.pdf