LA COMRAT, A FOST INAUGURAT CENTRUL DE RESURSE PENTRU PERSOANELE IN ETATE €žVDOHNOVENIE€



Pe 21 martie 2008, la Comrat, a fost inaugurat Centrul de resurse pentru persoanele in etate „Vdohnovenie", cu scopul de a ajuta persoanele virstnice (in special cele singure) sa se integreze in societate si sa participe mai activ la viata publica.
Centrul a fost creat de Uniunea Obsteasca „Asociatia persoanelor in etate „Vdohnovenie", din grantul obtinut in cadrul proiectului "Sporirea participarii cetatenilor in viata publica la nivel local si regional in Transnistria si UTA Gagauzia", realizat de Centrul CONTACT, cu sprijinul financiar acordat de Fundatia Soros-Moldova.

Din grantul obtinut, Asociatia „Vdohnovenie" a reparat sediul pus la dispozitie de catre administratia publica locala si l-a dotat cu mobilier si echipament. De asemenea, sursele grantului vor fi folosite pentru instruirea echipei de lucru si finantarea activitatilor ulterioare ale Asociatiei si Centrului „Vdohnovenie".
Potrivit dnei Vasilisa Micotina, presedintele Asociatiei „Vdohnovenie", la centru virstnicii vor beneficia de asistenta social-juridica, servicii de informare si relaxare. Totodata, se preconizeaza crearea unei retele de voluntari, care vor acorda ajutor persoanelor singure si celor din categoriile vulnerabile.


Prin intermediul acestui proiect, Centrul CONTACT sprijina dezvoltarea si consolidarea capacitatilor si potentialului ONG-urilor din regiunea transnistreana si din Autonomia Gagauza in vederea promovarii realizarii principiilor dezvoltarii comunitare ca forma de implicare a membrilor comunitatilor in solutionarea problemelor cu care ei se confrunta.

 

Buletinul Contact