Grupul de experţi al Concursului ”Marca comercială a anului” evaluează dosarele participanților



DSC 5001În perioada 15 - 22 ianuarie 2013, grupul de experţi al Concursului "Marca comercială a anului", organizat de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei în colaborare cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, se întrunește în ședințe pentru a evalua dosarele de participare. La ediția a X-a a Concursului au fost depuse 97 de proiecte de mărci comerciale.

Potrivit vicepreședintelui CCI, Tudor OLARU, experții reprezintă diferite instituții de profil fiind specialişti în marketing, conferenţiari universitari etc. "Experții sunt grupați pe trei categorii tematice: produse alimentare şi băuturi, produse industriale, servicii. Ei apreciază marca comercială nu dar ca un simbolul grafic, ci analizează cât de eficient au fost selectate instrumentele de marketing, dacă campaniile de marketing și-au atins scopul şi care sunt rezultatele. Fiecare dosar este examinat individual şi independent de către fiecare membru al juriului. La final, conducătorii de grup vor prezenta comitetului organizatoric concluziile la care au ajuns experții.

Concomitent se desfășoară sondajul în rândul consumatorilor, or, aprecierea produselor și serviciilor de pe piața autohtonă o fac anume cetățenii", a spus Tudor OLARU.

Concursul "Marca comercială a anului" are scopul de a promova practicile de succes în domeniul marketingului şi brandingului.