Proiectul de decizie " Cu privire la instituirea Comisiei raionale pentru politicile de tineret " pe agenda şedinţei Consiliului Raional Cahul



Ca rezultat a unei conlucrări eficiente dintre adminstraţia raionului Cahul şi echipa  asociaţiei Perspectiva s-a reuşit ca proiectul de decizie "Cu privire la instituirea Comisiei raionale pentru politicile de tineret" să fie inclus pe agenda şedinţei Consiliului Raional Cahul din 24 decembrie 2012.

Anterior s-au organizat mai multe şedinte de lucru, dezbateri cu reprezentanţi ai societăţii civile si reprezentanţi ai instituţiilor publice în cadrul cărora s-a pus în discuţie Regulamentului Comisiei raionale pentru politicile de tineret pentru a a avea o mai buna funcţionalitate.

Ulterior, s-a decis si componenţa comisiei fiiind creată din 5 reprezentanți ai autorităților publice locale și 5 reprezentanţi ai sectorului neguvernamental de tineret, cei din urmă fiind selectaţi prin concurs deschis.

Crearea Comsiei reprezintă un prim pas spre un management eficient al politicii de tineret la nivel local. Activînd pe baza principiului de co-management se va asigura o mai bună reprezentare a intereselor tinerilor şi astfel sperăm se va contribui la dezvoltarea sectorul de tineret din raionul Cahul.


Victoria Ivancioglo

Coordonator de proiect “Campania de advocacy pentru management eficient a politicilor de tineret în r. Cahul”, realizat de A.O. Perspectiva în parteneriat cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova şi Consiliul Raional Cahul.