INVENTO – Dăm viață ideilor tale!



Agenţia de fundrasing ”Invento” a organizat, în perioada 15-16 decembrie 2012, o sesiune de training privind „Planificarea şi Scrierea Proiectelor”

Sub sloganul Dăm viață ideilor taleformatorul Olga Melniciuc a împartăşit celor 15 de participanţi cunoştinţele pe care le-a acumulat în decursul celor 7 ani de experienţă în domeniul vizat.

Pornind de la conceptele de bază, participanţii au mai învăţat tehnici de planificare şi scriere a unor proiecte viabile şi relevante pentru Republica Moldova, despre managementul riscului şi tehnici de cooperare cu stakeholderi  cum să indentifică o problema şi soluții prin metoda arborelui, cum să definească corect un scop şi să stabilească obiective SMART şi cum să elaboreze o fişă Gantt, precum si multe alte. Pe lângă partea teoretică, ei au lucrat în echipe, avînd astfel posibilitatea să dezvolte ideii proprii de proiecte şi să alcătuiască bugetele corespunzătoare. Participanţii au analizat cîteva cereri de finanţare nerambursabilă, aflînd astfel date despre potenţiali finanţatori, ce cerinţe şi  aşteptări au aceştia.
Traningul, care a fost unul interactiv şi practic, s-a finalizat cu înmânarea diplomelor de participare, dar nu înainte de a organiza şi o sesiune de feedback . Participanţii au concluzionat că nu trebuie să căutăm proiecte pentru banii propuși de finanțatori, ci invers, să căutăm  finanţare pentru proiecte viabile care merita a fi implementate în Moldova.


Pentru mai multe informații:
tel: 069 64 94 36 Alina Stratan, Sef departament PR si comunicare ”Invento”
email: invento@invento.md



INVENTO – Dăm viață ideilor tale!