Consilieri și primari s-au întrunit la Forumul Tinerilor Aleși Locali



07Forumul Tinerilor Aleși Locali și-a desfășurat lucrările în data de 15 decembrie 2012 în Chișinău. La eveniment a participat prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat și circa 120 de tineri, primari și consilieri. Participanții s-au convocat pentru a face schimb de bune practici și pentru a-și împărtăși din experiența acumulată timp de un an și jumătate de la preluarea puterii la nivel local.

Deputații Chiril Lucinschi, Tudor Deliu, Simion Furdui, Petru Știrbate și George Mocanu au fost prezenți la sesiunea de deschidere a Forumului. Prim-ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a accentuat rolul tinerilor în cadrul administrației publice locale și a vorbit despre proiectele atrase de primari pentru comunitățile lor. Premierul a avut și un mesaj de încurajare și a amintit de faptul că responsabilitatea guvernării o are fiecare ales local în parte.

George Mocanu deputat în Comisia Administrație Publică și Dezvoltare Regională, a declarat că prin acest forum își dorește să creeze o platforma constantă de promovare a eficienței în managementul public. Un alt obiectiv important al Forumului a fost socializarea și networking-ul pentru tinerii aleși locali.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a participat pentru prima dată la alegerile locale generale pe 5 iunie 2011. Forumului Tinerilor Aleși Locali a fost organizat de Tineretul Liberal Democrat din Moldova cu suportul Fundației Konrad Adenauer.

03

02