ULIM a fost vizitat de către o delegaţie oficială a Ambasadei Indonezia în România



Vizita_AMB_INDONEZIA_ULIMVineri, 14 decembrie 2012, la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova s-a aflat într-o vizită de lucru o delegaţie oficială a Ambasadei Indonezia în România. Cei patru reprezentanţi diplomatici au venit la ULIM pentru a negocia startul unei colaborări fructuoase şi de lungă durată dintre instituţia diplomatică pe care o reprezintă şi prima universitate privată din Republica Moldova, cu atât mai mult cu cât Ambasada a inaugurat şi Aula Indonezia în cadrul ULIM, pe 14 aprilie 2011. Delegaţia a fost primită şi ghidată de către directorul Centrului pentru Cooperare Internaţionale ULIM, domnul Vitalie Budeci. Corpul diplomatic a fost reprezentat de către domnul Teguh Wiweko, consilier, Yohanes Richard Sapta Bharata, secretar Mass-media şi Afaceri culturale, Agus Tata Suprapta şi Lorelay Popa, membri ai staff-ului Ambasadei.

În cadrul întrevederii, delegaţia din străinătate şi-a motivat vizita prin faptul că Ambasada are intenţia de a intensifica eforturile de colaborare cu Republica Moldova, iar ULIM ar putea reprezenta un punct cheie pentru desfăşurarea acţiunilor concrete în acest sens. Reprezentanţii Ambasadei s-au arătat dispuşi să contribuie la internaţionalizarea ULIM-ului prin colaborarea cu universităţi recunoscute din Jakarta, Indonezia. În context, directorul CCI, domnul Vitalie Budeci a explicat în detalii strategia de colaborare practicată de ULIM în raport cu misiunile diplomatice şi instituţiile de învăţământ superior din străinătate, de asemenea au fost puse pe masa discuţiilor aspectele ce ţin de notorietatea ULIM-ului pe piaţa IÎS naţionale şi internaţionale, oaspeţii arătându-se impresionaţi în special de atmosfera şi condiţiile de studii de la ULIM. Ulterior, delegaţia a vizitat şi Aula Indonezia pentru a determina următoarele acţiuni în vederea îmbunătăţirii calităţii imaginii ţării pe care o reprezintă în cadrul ULIM.

La finalul întrevederii care a durat în jur de două ore, reprezentanţii celor două instituţii au convenit să continue şi intensifice dialogul, iar oaspeţii nu au plecat desigur, fără a primi cadouri şi cărţi de vizită a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, lăudând ospitalitatea şi căldura cu care au fost găzduiţi la ULIM.