Voluntariatul se manifestă activ la ULIM



P1130252Membrii Senatului Studenţesc de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova au organizat Clubul de Dezbateri cu tematica: “Drepturilor Sexual Reproductive ale Tinerilor”. Această acțiune este dedicată aniversării a 19 ani de activitate a Societății de Planificare a Familiei din Moldova.

La această dezbatere au participat 20 de tineri, care au fost împărțiți în două echipe. Etapele și simulările au fost organizate de Cristina Smolenschi, organizatorul acestui eveniment și voluntară a Societăţii de Planificare a Familiei din Moldova,  în colaborare cu Ludmila Zmuncila coordonator de programe advocacy SPFM.

Membri senatului au propus ca acest club de dezbateri să fie monitorizat de o persoană din afara universităţi ULIM.

“Am fost plăcut surprinsă și onorată să particip la acest club de dezbateri organizat de membrii senatului de la ULIM.  A fost foarte frumos şi productiv. M-am convins încă o dată că tinerii din Republica Moldova sunt cointeresaţi să-și cunoască drepturile lor sexual-reproductive, își doresc să-și înbunătăţească situaţia din ţară, se informează și iau decizi corecte cum să-și planifice o familie fără riscuri...”, a menționat Iulia Bunescu, asistent administrativ SPFM.

Cele două echipe alcătuite din 6 membri activi şi 4 observatori au discutat şi au analizat diverse aspecte legate de viața tinerilor, cât de informați sunt, dacă își cunosc  sau nu drepturile sexual-reproductive. Activismul de care au dat dovadă studenții de la ULIM a fost apreciat de membrii SPFM. La finalul dezbaterilor tinerii au înțeles cât de important este să-ți cunoști drepturile, cum să duci un mod sănătos de viață, cum să iai decizii corecte și informate, cum să planifici o familiei fără riscuri etc. Cel mai important este faptul că acești studenți au spus că părinţii trebuie să ştie vîrsta optimă în care să dicute cu copii lor despre drepturile sexual-reproductive.

În luna decembrie va avea loc cea de-a două etapă a Clubului de Dezbateri pentru studenții Universității “Aleco Russo” din Bălţi.

 

Mircea Mitrofan,

departamentul Media SPFM

spfmedia.blogspot.com

Logotip_SPFM