16 zile de acțiuni împotriva violenței în bază de gen



Asociația Promo-LEX participă în campania mondială "16 zile de acțiuni împotriva violenței în bază de gen", care se desfășoară între 25 noiembrie și 10 decembrie curent. În această perioadă, vor fi organizate mai multe acțiuni care au ca scop consolidarea cunoștintelor din domeniul violenței în bază de gen și mobilizarea societății civile, Guvernului și a întregii societăţi la participarea activă în prevenirea şi combaterea violenţei în bază de gen, inclusiv a violenţei în familie.

"În R.Moldova, violenţa în bază de gen este o problemă gravă de drepturi ale omului care afectează numeroase femei de-a lungul vieţii lor. În acest sens, Asociația Promo-LEX oferă asistență juridică gratuită victimelor violenței în familie." a declarat Lilia Potîng, jurista Asociația Promo-LEX.

"Conform cazurilor în care Asociația Promo-LEX a acordat asistență juridică, reiese că violența în familie continuă să fie o problemă serioasă în societate, iar autoritățile de resort încă au restanțe la capitolul implementarea legislației." a mai declarat Lilia Potîng.

În cadrul acestei campanii vor fi prezentate materiale video şi distribuite pliante informative privind problema violenţei în familie, ce conţin sfaturi utile pentru victimele violenţei, dar şi contacte ale organizaţiilor din Moldova capabile de a oferi ajutor. În același timp, vor fi organizate o serie de activități cu diverse categorii de persoane pentru a informa despre consecințele negative ale acestui fenomen.

Totodată, Asociația Promo-LEX în colaborare cu Asociaţia "Refugiu Casa Marioarei" și Centrul Internațional "La Strada" vor organiza un Club de Presă cu tema „Gradul de protecție a victimelor violenței în familie”, în cadrul caruia vor participa și victime ale violenței în familie, beneficiare ale acestor organizații.

Campania „16 Zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen” a fost iniţiată în 1991 de către Women's Global Leadership Institute. Până în prezent campania a întrunit eforturile a peste 2000 de organizaţii din 160 de ţări.

 

Pentru mai multe detalii, contactaţi: Iulia Munteanu, Ofiţer de presă

Tel: (22) 450024, GSM: 069072579, e-mail: pr@promolex.md