Puterea celor tineri stă în fapte…



pb218314A fost dat start campaniei “Gata cu indiferenţa! E timpul să te implici!”, care are drept scop sensibilizarea populația municipiului Bălți vis-a-vis de HIV/SIDA şi formarea unui comportament tolerant faţă de persoanele seropozitive. Primele amprente ale campaniei au fost lăsate în data de 19 noiembrie, de spotul video: “Gata cu indiferenţa! E timpul să te implici!”, creat de voluntarii Asociaţiei “Tineri pentru dreptul la Viaţă, Bălţi”. Actualmente filmuleţul este difuzat în mai multe instituţii din municipiul Bălţi: în Centrele Medicilor de Familie, Oficiul Forței de Muncă, televiziunea locală prin internet, pe ecran LED în centrul oraşului.

Data de 21 noiembrie s-a făcut semnficativă prin seminarul informativ pentru profesorii de educaţia civică din instituţiile preuniversitare  de învăţămînt din mun. Bălţi. Seminarul a tratat nemijlocit subiectul “Toleranţei faţă de persoanele HIV pozitive” şi nu numai atît, tot aici profesorii au beneficiat de informaţii utile cu privire la infecţia HIV, iar acestia au venit la rîndul lor cu unele sugestii vizînd organizarea diferitor activităţi, metode de sensibilizare a tinerilor. Tot ei au propus cîteva planuri de lucru strategice în care tind să includă elevii din instituţiile de învăţămînt din care vin aceştea. Ne-a bucurat foarte mult faptul că cadrele didactice au fost foarte deschise în a primi subiectul propus de noi iar momentele subliniate de ei ne-eu permis să vedem spectru larg de activităţi care poate fi organizat în instituţiile de învăţămînt. Cu această ocazi ţinem să le mulţumi şi să le urăm mult succes în continuare.

La finele seminarului profesorii au fost informaţi despre o serie de concursuri care se vor desfaşura în perioada 19 noiembrie – 5 decembrie 2012, iar elevii din respectivele instituţii vor avea posibilitatea să participe. Unul din concursuri este “Cea mai bună activitate de informare de la egal la egal în domeniu, adresat elevilor instituţiilor preuniversitare de învăţămînt  din mun. Bălţi” un al doilea concurs este Concursul de fotografii pentru elevii din instituţiile preuniversitare de învăţămînt din mun. Bălţi. Cadrele didactice sau dovedit a fi foarte interesante de aceste concursuri, mai cu seamă că acestea vor include la final premii şi diplome.

Video la link-ul:

http://www.youtube.com/watch?v=8I5UNbVyF90&feature=player_embedded

Campania “Gata cu indiferenţa! E timpul să te implici!” este desfăşurată de către Asociaţia “Tinerii pentru Dreptul la Viaţă” Bălţi, cu suportul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova