„Fără pasiune enormă pentru ceea ce faci,nu ai şanse de succes”



ELENISîmbătă,17 noiembrie,participantele LeaderSHE au avut parte de o nouăsesiune interactivă. Fetele au făcut faţă unor provocări inedite:au jucat teatru,au aflat cum să fii lider în bucătărie şi au cunoscut o femeie de succes, care a venit cu o doză puternică de motivaţie.

Sesiunea a început în engleză alături de actriţa de origine greacă, Eleni Karagiorgi. Specializată în piese de teatru, Eleni a îndrumat şi ajutat fetele să experimenteze diferite tehnici teatrale. Ele au avut drept scop:dezvoltarea relaţiilor interpersonale, cunoaşterea reciprocă,încurajarea spiritului de echipă,acceptarea diversităţii şi libera exprimare a creativităţii.

Sesiunea a continuat cu directoarea unui birou de traduceri din Chișinău, Otilia Draguţanu. Ea le-a dorit fetelor să aibă puterea să recunoască şansele care apar în viaţă,OTILIA să lucreze mereu la construcţia propriului visşi nu în ultimul rînd să persevereze şi să nu se lase lipsite de motivație din cauza obstacolelor. În cadrul sesiunii, Otilia Drăguţanu a accentuat că „fără pasiune enormă pentru ceea ce faci, nu ai şanse de succes,iar dacă nu suntem multumiţi sută la sută cu ceea ce facem,să găsim curajul să renunţăm, ne aşteaptă cu siguranţă ceva mai bun”. La finalul întrunirii, Otiliei Drăguţanu i-a fost oferit statutul de Ambasadoare LeaderSHE pentru contribuția în cadrul Academiei.

PETRU

Apoi, participantele au aflat cît de importantă este eticheta la masă.Bucătarul Ambasadorului German în Moldova,Petru Scaleţchi, le-a arătat câteva exemple de amplasare a tacâmurilor şi le-a instruit cum să le folosească în cel mai potrivit şi corect mod. Petru a ţinut să le spună fetelor că :”O femeie lider care se respectă şi ţine la imaginea sa,va şti cum să mînuiască tacîmurile şi ce atitudine să ia atunci cînd este invitată la restaurant.

”Următoarea sesiune „LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy” va avea loc la Comrat, la 24 noiembrie.

 

123

 

 

 

 

 

 Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO "CAAP" cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din