Chișinău - gazdă pentru studenții europeni



Între 26 și 29 octombrie,  BEST Chișinău a găzduit Regional Meeting, conferință de cooperare între studenți europeni. Acest eveniment bianual a adunat peste 70 de studenți, delegați a 8 grupuri locale BEST din regiunea Sud-Est a Europei. Pe parcursul evenimentului participanții au făcut schimb de experiență, cunoștințe și practici eficiente, contribuind la dezvoltarea personală, dar și a grupului local BEST din care fac parte.

Deschiderea oficială a întrunirii a avut loc în blocul central al Universității Tehnice și a fost însoțită de prezentarea obiectivelor evenimentului și a companiilor partenere, cărora le mulțumim pentru susținere - Aqua Market, Efes Vitanta, Agenția Turismului a Republicii Moldova, Youth in Action Programme. Suport informațional a fost oferit de către cotidianul Timpul și gazeta Mesager Universitar.

Timp de 3 zile, studenții din Istanbul, Thessaloniki, Sofia, Brașov, București, Chișinău, Zaporizhzhya, Vinnitsya au participat împreună la sesiuni de lucru, grupuri de discuții, studii de caz, traininguri, printre care Managementul Proiectelor, Managementul Cunoștințelor, Leadership, Abilități de Prezentare.

425961_457751780930863_822425233_n

Agenda evenimentului a inclus și o sesiune culturală despre Republica Moldova, în cadrul căreia participanții au făcut cunoștință cu istoria, tradițiile și valorile neamului nostru.  Evenimentul s-a încheiat cu o seară  dedicată prezentării țărilor din care au venit participanții - International Evening, unde am avut ocazia să gustăm din bucătăria lor tradițională și să fim prinși în cîntecele și dansurile lor naționale.

Prin găzduirea acestui eveniment, BEST Chişinău și-a propus să consolideze lucrul în echipă, învăţarea complementară, cooperarea internaţională şi îmbogăţirea experienţei culturale, promovînd astfel spiritul european.

Evenimentul și-a îndeplinit misiunea sa: de a consolida cooperarea între grupurile locale BEST și de a facilita comunicarea între acestea.  "Pot spune cu mîndrie că evenimentul nostru a avut succes. La plecare toți participanții au lăudat Moldova și mi-au mărturisit că s-au distrat din plin. Așa că, pe lîngă faptul că tinerii au venit să învețe și să se pregătească pentru următoarele proiecte BEST de nivel european, ei și-au format noi prieteni cu care urmează să se revadă în viitorul apropiat." a menționat Aliona Cotuna, Președintele BEST Chișinău.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie studenţească de nivel european, apolitică, nonprofit ce are drept scop facilitarea relaţiei dintre studenţi, companii şi universităţi. Ea este prezentă în 93 de universităţi în 32 de ţări europene.

BEST Chişinău este unul din aceste 93 de grupuri locale. Începînd cu anul 2007, activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei,  contribuie la educarea și dezvoltarea tinerilor ingineri, promovează  valorile şi cultura europeană în rîndul studenţilor.

 

IMG_2152