13 întreprinzători din Moldova participă la un stagiu în Austria



În perioada 5 – 8 noiembrie 2012, un grup de13 întreprinzători din Moldova, participanți la

Programul moldo-austriac de sporire a calificării managerilor efectuează un stagiu de practică în Viena, Austria, cu scopul de a prelua experiența austriacă în domeniul businessului și a iniția noi relații de colaborare. Proiectul este realizat de Camera de Comerț și Industrie a Moldovei împreună cu Camera Economică a Austriei, având o tradiție de peste 15 ani.

Potrivit directorului Centrului de Formare Continuă al CCI, Victoria Cotici, din grupul de participanți fac parte reprezentanți ai companiilor ”Magenta Consulting”, ”Cantemir”, ”Convel”, ”FinComBank”, ”Serviabil”, ”Gelibert”, ”M&M Comert”, ”GRIP Engineering”, ”Steldin Grup”, ”Șoldănești”.

”În primăvara-vara acestui an a derulat prima etapă a proiectului, care a inclus câteva module de instruire teoretică. Întreprinzătorii au obținut noi cunoștințe referitor la managementul riscului,  strategie, planificare, organizare, management financiar, control. Acum urmează stagiul, în cadrul căruia vor avea loc vizite la întreprinderi pentru a face schimb de experiență și noi idei, va fi organizat un Forum de afaceri, vor avea loc întrevederi bilaterale cu agenți economici din Austria interesați de colaborarea cu Moldova”, a afirmat Victoria Cotici

Menționăm că, pe 1 noiembrie, la filiala Bălți, în cadrul aceluiași proiect, au demarat cursurile de instruire teoretică pentru un grup de 15 conducători de întreprinderi  de la nordul țării.

În total, pe parcursul derulării Programului moldo-austriac de sporire a calificării managerilor peste 250 de agenţi economici au fost instruiţi și au făcut stagii în Austria.