UE a finanţat peste 30 de proiecte în oraşul Ungheni



Uniunea Europeană a finanţat, timp de 10 ani, peste 30 de proiecte în oraşul Ungheni, în diferite domenii. Sumele alocate au depăşit 40 mln de euro, transmite Info-Prim Neo.

Primarul oraşului, Alexandru Ambros, a comunicat, în cadrul unei vizite de studiu la Ungheni, că unul din primele proiecte este un incubator pentru business. Mai mulţi agenţi economici începători îşi înregistrează aici afacerea, beneficiază de consiliere, iar când se simt în stare continuă de sine stătător să muncească. Mai mulţi antreprenori şi în prezent îşi au înscrisă afacerea pe adresa juridică a proiectului, chiar dacă deja se descurcă singuri. Aceasta se întâmplă din cauza că înregistrarea afacerii în altă parte este mult prea complicată şi birocratizată, necesită cheltuieli de bani şi de timp, a spus primarul.

Alexandru Ambros a mai informat că UE a finanţat deschiderea unor centre de zi pentru copii şi tineri cu dizabilităţi, a unor grădiniţe şi proiecte de consultare a cetăţenilor şi societăţii civile cum să aplice la alte proiecte europene şi nu numai.

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Schuebel, care a efectuat o vizită la Ungheni, a rămas impresionat de numărul proiectelor implementate cu sprijinul europenilor. Ambasadorul spune că oraşul Ungheni este văzut ca o punte a moldovenilor spre Europa. În special s-a referit la conducta de gaze Iaşi-Ungheni, a cărei construcţie începe în luna februarie a anului viitor. Dirk Schuebel a menţionat că acum practic fiecare oficial european cunoaşte despre oraşul Ungheni datorită faptului că se vorbeşte atât de mult despre această conductă de gaze, care va permite diversificarea serviciului de aprovizionare cu gaze naturale a moldovenilor şi ca urmare este posibilă o micşorare a preţului acestora.

 

http://info-prim.md