Tinerii asimilează bazele voluntariatului la Sângerei



certitudeLa 24 octombrie 2012 un grup de 20 voluntari din or. Sîngerei, beneficiari ai programului de instruire în cadrul proiectului “Promovarea Implicării Civice a Tinerilor din Mediul Rural”, finantat de Ambasada Statelor Unite ale Americii, s-a întâlnit cu beneficiarii Centrului de zi pentru copii cu necesități fizico-intelectuale speciale “Credo” din or. Sîngerei, pentru a organiza împreună un șir de activități distractive, care pe de o parte i-au bucurat pe copiii și tinerii cu dizabilități care frecventează Centrul și au contribuit la o comunicare eficientă între ei.

Scopul acestei întâlniri a fost de a stimula spiritul de voluntariat al tinerilor, de a se implica în diverse activitati extra-școlare, pentru a se simți utili pentru comunitate și a putea influența pozitiv solutionarea nevoilor comunitare, și pentru a crește cetățeni activi și responsabili, sensibili la necesitățile comunității lor.

Pentru această întilnire, voluntarii au pregătit mai multe jocuri distractive, care să fie pe cât de interesante, pe atât de accesibile beneficiarilor centrului. Cele câteva ore petrecute împreunăau adus mulțumirea în ochii lor, ei au ramas plăcut surprinși de vizită, dar și de activitățile organizate în care s-au implicat cu dedicație.

Punctul culminant al întâlnirii a fost exercițiul comun de decupare și ornare a unei inimi, cu care fiecare din beneficiarii centrului a plecat acasă. Copiii și tinerii de la Centrul “Credo” au numit și persoalene dragi cărora le vor darui “inimile” și și-au exprimat bucuria pentru clipele care le-au avut alături de grupul de voluntari.

La final de întâlnire, beneficiarii Centrului au primit câte un pachet cu dulciuri, ei însă au mulțumit pentru atenția acordată și i-au invitat pe tineri să mai vină la Centru, să li se alăture și in alte zile, important pentru ei fiind nu dulciurile, ci timpul petrecut impreună.

La fel de entuziasmați, voluntarii au impărțit tinerilor din or. Singerei broșuri și materiale informative despre virusul HIV făcând accent pe metodele de protejare. Tienerii, îmbrăcați în tricouri, înarmati cu bună dispoziție și informație, au împânzit centrul orasului, reușind să comunice mesajul campaniei ”HIV Conștient –Protejat Permanent” la mai bine de 100 de tineri din comunitate. De remarcat căapariția lor a trezit interesul trecătorilor, fiind întrebați care este scopul lor și ce informații distribuie.

Activitatea a facut parte din planul de acțiuni dedicat studierii voluntariatului, ca posibilitate de afirmare și implicare civică a tinerilor.

Ziua în imagini o puteți urmări pe pagina de facebook a organizației.

Proiectul ”Promovarea Implicării Civice a Tinerilor din Mediul Rural” este realizat de către AO Centrul de Informare și Susținere a Tinerilor Economiști ”CERTITUDINE” cu suportul financiar al Ambasadei S.U.A. în Republica Moldova.