„Un lider poate fi oricine atâta timp cât acţionezează”



Setarea obiectivelor, de ce este important să ne stabilim priorităţile, ce calităţi are un lider şi care sunt cele 6 stiluri de leadership au fost doar câteva din temele abordate sâmbătă, 20 octombrie în cadrul primul seminar LeaderSHE ediţia a II-a.

În prima parte a sesiunii, trainerul Victor Presenti, Assitant Auditor la companie internaţională de consultanţă şi audit din Chişinău, a desfăşurat un training pe Goal Setting.

Mai întîi, Victor Presenti a explicat participantelor de ce este important să aibă obiective, cum îţi formezi o viziune şi cum îţi setezi prioritaţile. Dacă tot practica bate gramatica, atunci fetele au fost invitate la un exerciţiu concret de setare a obiectivelor. Astfel, preţ de câteva minute fiecare participantă şi-a stabilit propriile țeluri. Printre obiectivele definite au fost obţinerea unei note mari la BAC şi susţinerea cu brio a examenului TOEFL.

Şi dacă în prima parte a sesiunii fetele au însuşit tehnicile de Goal Setting, în partea a doua au învăţat cum poţi să devii un lider şi care sunt cele 6 tipuri de leadership. Trainerul, Alina Rusu, Manager Resurse Umane la o companie de consultanţă din Chişinău le-a ajutat pe fete să descopere stilurile de lidership, printr-un exerciţiu de simulare a diferitor tipuri de lideri.

Astfel, fetele au aflat despre existenţa tipurilor de lideri democraţi, colegiali, sfătuitori, autoritari, etc. Alina a ţinut să sublineze că „un lider poate fi oricine atâta timp cât acţionezează”. Ajutate de trainer, fetele au făcut o listă a calităţilor de care are nevoie un lider. Participantele au convenit că un lider adevărat dă dovadă de credibilitate, este integru, are valori etice morale şi este un model pentru alţii.

Pe această notă teoretică s-a încheiat cea de-a doua parte a sesiunii, însă a continuat cu o invitată specială, care fără suprapreciere, poate fi considerată un lider şi un model. Este vorba despre Vice-Preşedintele « CompuNet » Mihaela de Groof.

Ea le-a vorbit fetelor despre carieră, familie, prieteni, le-a dat sfaturi şi a răspuns la toate întrebările. Mihaela a recunoscut că niciodată nu i-a fost frică de schimbare şi că nu s-a mulţumit cu un singur job, probabil de asta a schimbat radical domeniile de activitate.

Pe rând a fost traducătoare, Directoarea Programului MBA Grenoble, iar acum activează în IT. Mihaela de Groof a mărturisit că a reuşit şă-şi îndeplinească visul din perioada când lucra ca traducătoare. „Acum negociez contracte, nu le traduc!”, a conchis Mihaela de Groof.  Pe finalul întâlnirii, pentru curajul, feminitatea şi ambiţia sa, Mihaelei de Groof i-a fost înmânat titlu de Ambasadoare LeaderSHE. Astfel, Mihaela de Groof se înscrie alături de alte Ambasadoare LeaderSHE, în rândurile femeilor care au menirea să le inspire şi motiveze pe tinerele participante LeaderSHE spre succes şi noi realizări.

Proiectul „LeaderSHE”, este realizat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite prin Democracy Grants Program.

123