Lansarea proiectului „LeaderSHE” la Comrat cu participarea Vicepreședintei Parlamentului, Liliana Palihovici



Comrat_Liliana_Palihovici_Comunicate_MD

21 de tinere din regiunea găgăuză a Republicii Moldova sunt implicate de ieri într-un proiect inovativ de promovare și dezvoltare – „LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy” – lansat la Comrat cu participarea Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, care este una dintre Ambasadoarele inițiativei „LeaderSHE.

„Sunteți norocoase că acest proiect a ajuns la Comrat. Prin această inițiativă veți avansa în dezvoltarea personală și, în același timp, veți dezvolta proiecte și programe pentru regiunea voastră”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, în prezența participantelor la proiect și a Rectorului Universității din Comrat, Zinaida Aricova.

Tinerele participante la dialogul cu Vicepreședinta Parlamentului au vorbit despre preocupările lor principale legate de sistemul de învățământ, oportunitățile de angajare și de carieră în Moldova, precum și despre activitățile politice, economice și sociale din țară.

„Este important ca toţi cetăţenii tineri ai ţării – tineri şi tinere – să aibă oportunităţi de dezvoltare, de carieră, de reuşită. Şi susţinem în acest proiect mai ales femeile tinere, pentru că ele au mai multă nevoie de informaţii, încredere, sprijin”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova. „Este la fel de important ca tinerii şi tinerele din toate regiunile ţării să participe la schimbare şi la dezvoltare. Iată de ce suntem azi la Comrat”.

„LeaderSHE – Young Women Leaders’ Academy” este un proiect inovativ orientat spre fetele tinere cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani, care doresc să participe la schimbarea comunității şi să contribuie la dezvoltarea democraţiei participative în Republica Moldova. Inovaţia pe care o aduce proiectul este îmbinarea cunoştinţelor teoretice cu cele practice, prin implicarea femeilor lideri din Republica Moldova, oferind experienţa preţioasă care le-a adus în poziţiile de succes. În acest an, proiectul „LeaderSHE”, realizat cu sprijinul financiar al Ambasadei Statelor Unite prin Democracy Grants Program, a ajuns la ediția a doua.

Site-ul web al proiectului „LeaderSHE”: http://www.leadershe.md/

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova

Comunicate.md