Prin mentorat spre succes



Toți am fost, suntem sau vom fi, la un moment dat, mentori pentru cineva.” - aceasta a fost fraza care a adus invitații evenimentului de lansare a Programului Național de Mentorat pentru Femei, mai aproape de conceptul ce urmează a fi dezvoltat în cadrul programului dat, implementat de Centrul "Parteneriat pentru Dezvoltare", pe parcursul a 12 luni.

ingrid

La evenimentul de deschidere, care a avut loc pe data de 4 octombrie, în incinta hotelului Manhattan, au participat doamne influente din diferite domenii de activitate, dornice a afla mai multe despre ceea ce înseamnă „mentoratul”, precum și a se implica ulterior în aplicarea acestor noțiuni în practică.

Excelența Sa, Ingrid Tersman – ambasadoarea Suediei în Republica Moldova a ținut un discurs întru susținerea ideii inovative a proiectului, menționînd că „Nu există o zi anume în care să înceapă un astfel de program. Mentoratul este binevenit la orice moment al vieții.” În același spirit de apreciere a proiectului a fost alocuțiunea ținută de Marie Moser – președinta Clubului Internațional al Femeilor din Moldova, remarcînd faptul că are certitudinea unui adevărat succes, deoarece speră ca în urma stabilirii relațiilor între participante și mentori, mai multe doamne vor reuși să se afirme în sfera lor de activitate. De asemenea, dumneaei a ținut să precizeze că unul dintre cele mai mari avantaje va fi anume crearea unei rețele de persoane noi, care, de altfel, a și început la evenimentul de lansare. Acest lucru a fost sesizabil încă din primele minute, când invitatele nu au ezitat să-și împărtășească reciproc din experiențele și obiectivele lor.

moser

„Unul dintre cele mai importante lucruri într-o relație de mentorat este anume setarea obiectivelor”. Despre acest lucru despre care a vorbit dna Liza Rismiller, director la Centrul pentru Femei, al universității Dayton, din Ohio. După anumite elucidări preliminare despre ceea ce înseamnă acest nou concept, două dintre doamnele prezente au povestit despre experiența lor în ale mentoratului, accentuînd influența mare ce a avut-o această etapă asupra vieții lor, ajutîndu-le în procesul de luare a deciziilor. Prezentarea completă a proiectului a fost făcută de managerul acestuia, Olga Melniciuc, care a invitat doamnele să-și exprime interesul și dorința de a deveni mentori pentru participantele programului. Prima în a-și exprima această dorință a fost Excelența Sa, Ingrid Tersman, după care și directorul Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, a arătat toată predispoziția de a avea un mentee, căruia să-i poată împărtăși din experiența sa și de la care, la rândul ei, să aibă de învățat.

După evenimentul de lansare, participantele au aflat mai multe despre mentorat, în cadrul primei sesiuni de instruire, care a fost facilitată de doamna Liza Rismiller. Totodată, ele au încercat să-și seteze anumite obiective sau clarifice idei ce vor să le pună-n aplicare, prin intermediul unui lucru în echipe.

„Equip&Empower” a fost sloganul zilei de azi și probabil, va rămâne pe decursul celor 12 luni de activitate, timp în care 37 de femei vor încercă să ia cît mai multe cunoștințe și informații de la cele ce le vor fi mentori.

 

Pentru mai multe informații:

Ciorchină Alexandrina – comunicare și PR

tel. 069939139, e-mail: alexandrina.ciorchina@gmail.com

Untitled

Acest proiect este realizat de Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, `prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democrație din resursele acordate de Guvernul SUA.