CNPAC a editat două ghiduri privind protecţia copiilor împotriva abuzului sexual



„Cum spublicatii_noi_abuză protejăm copiii de abuzul sexual?” şi „Cum să ajutăm copiii abuzaţi sexual?” sunt două publicaţii destinate părinţilor şi profesioniştilor elaborate pentru a preveni abuzul sexual împotriva copiilor.

În Ghidul „Cum să protejăm copiii de abuzul sexual?”, părinţii şi persoanele responsabile pentru creşterea şi educarea copiilor pot cunoaşte semnele care indica un abuz, consecinţele abuzului pe termen lung şi, de asemenea, cum îşi pot proteja copiii de un eventual abuz sexual.

Ghidul „Cum să ajutăm copiii abuzaţi sexual?” este destinat profesioniştilor care identifică cazuri de abuz sexual asupra copiilor şi sunt obligaţi să ofere ajutor în asemenea situaţii. Ghidul oferă mai multe sfaturi şi recomandări care ajută specialiştii să se pregătească pentru o discuţie deloc uşoară cu un copil abuzat şi cu părinţii acestuia. Totodată, publicaţia oferă informaţii utile privind intervenţia juridică, prevederi legislative şi metode de colaborare interdisciplinară.

Broşurile pot fi solicitate la adresa de e-mail office@cnpac.org.md şi/sau consulate în format electronic pe site-ul www.cnpac.org.md.

Seria de publicaţii a apărut în cadrul campaniei „Atingere indecentă” desfăşurată în R. Moldova de Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţa de Copiii în parteneriat cu Fundaţia "Nobody's Children" din Polonia, Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului a municipiului Chişinău, cu suportul Fundaţiei OAK şi Fundaţiei World Childhood.