MASS-MEDIA DIN GAGAUZ-YERI - DE LA CONTROLUL DE STAT LA INDEPENDENTA



Aceste publicatii au aparut in cadrul proiectului Perspectivele crearii mass-media profesioniste si rentabile in UTA Gagauz-Yeri, implementat in perioada septembrie 2007 - ianuarie 2008, cu sustinerea financiara a Misiunii OSCE in Moldova si a Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia.

Brosurile cuprind o serie de recomandari intocmite de instructorii care au participat la programele de instruire si consultanta ale acestui proiect, organizate in perioada octombrie - decembrie 2007, la Comrat si Chisinau.

Autorii recomandarilor sunt Rodica Deleu, Alexandru Dorogan, Nicolae Sanduleac, Vasile State (R. Moldova) si Tatiana Ivanova, Zoia Kazanji si Iulia Vinokur (Ucraina). Acestia se refera la managementul eficient al publicatiilor periodice si al posturilor radio si de televiziune, activitatea editoriala, vanzarile de publicitate etc. Cele doua publicatii au fost ilustrate de Alex Dimitrov. Ele au aparut in versiune bilingva.

Tirajul fiecarei brosuri este de 200 de exemplare.

De mentionat ca, in cadrul aceluiasi proiect, CIJ a tiparit si Codul deontologic al jurnalistului din R. Moldova, in limbile romana si rusa.

Afisele au aparut intr-un tiraj total de 200 de exemplare.

Publicatiile sunt distribuite gratuit. Persoanele care doresc sa intre in posesia acestora se pot adresa la CIJ (str. Sciusev 53, Chisinau).

Brosurile sunt disponibile si in varianta electronica si pot fi accesate pe paginile web a CIJ (la Centrul de resurse/Biblioteca electronica):

http://www.ijc.md/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=83